UT2003 Razvaljuje

Vozdra narode linuxaski,

moram vam reci da ovaj novi UT2003 (Unreal Tournament) razvaljuje. Sto se tice grafike i svega, prosto razvaljuje pa rastura.

Danas sam odigrao par igrica sa starim haverom Sahbazom online na jednom od mnogobrojnih UT servera (Close to NIX Oslo = je ime servera), pa ko voli od nasih ljudi dobru pucachinu i i first person shooter, navalite da se nadjemo online i da igramo.

Pozdravi od

Eldin Dino Kusturica

http://www.D-Tech.d2g.com

http://www.Dino-Design.com

Ako bude dovoljno/puno zainteresovanih postoji mogućnost da se napravi i server samo za UT2003 sa password-om za korisnike lugbih. Javi te se …

sahbaz

Ja sam " ready ". Sinoc sam instalirao demo, i moram reci da je ekstremno.Pitanje: Moze li se sa demom igrati preko servera ? Izgleda da demo verzija ima samo dva levela.Dali je to jedina ogranicenost demo verzije ?

Babysitter

Naravno da možeš. To je i poenta ut2003

Pošalji mi mail da ti kažem na kojem serveru igramo.

sahbaz

zdravo ljudi,

da vas pitam da li fino moze radit na masini (P3 500 mhz,256 RAM,16 MB RIVA TNT) na kojoj je instaliran SuSE 7.2 Professional,pa cu je svuc sa neta pa bi se i ja prikljucio na server

CPU i RAM je OK ali mislim da grafička kartica slaba. Mislim da bi najbolje bilo da skineš igru i da testiras sam. Kod mene je Duron 750 sa 512 RAM i Gforce2 sa 32MB i fura kao luda na SuSE 8.0

Predložio bih svima vama da instalirate driver update sa nvidia website-a prije samog instaliranje igre.

[ This message was edited by: sahbaz on 2002-09-18 10:37 ]

Server je spreman za igru.

Ime je LUGBIH_NO ( naći če te ga na Deathmatch listi servera ) i treba vam pass za access.

Svi koji žele da se priključe moraju me kontaktirati da dobiju pass. Pass sam stavio da bi rezervisao server samo za nas LUGBIH poznanike.

Server nije stalno online i moći će se korisiti samo određenim danima ( o tome će mo se dogovoriti ).

Prvi test dan je Sutra 19.09.2002 u 1900 CET

Za pass/access pišite na adem5hotmail.com ili me nađite na netu sa GAIM-om ( chat program kao MSN )

sa već naznačenom e-mail adresom.

Ako je vjerovati uputstvima igre, nebi trebalo biti problema ni sa 16 MB grf.karticom. Ja sam je igrao sa Pent.3-650 MHz, nVidia Riva TNT - 32 Mb, i 192 Mb ram.Ponekad dolazi do minimalnih zastoja ali nije strasno.

Hallo Sahby, ja cu ti se sutra u svakom slucaju javiti.Ako moze posalji mi pass… na moju adresu koju vec znas.

Babysitter

Kod mene je Athlon XP1600+ sa 384 MB DDRRAM i 64MB Video, i fercera kao munja.

Vidimo se sutra narode da se marisemo. Sahbaz i babysitere, drzite se.

Ima da razvaljuje.

Pozdrav od

Dine

http://www.D-Tech.d2g.com

http://www.Dino-Design.com

Hallo linuxaši !

Evo ja i Sahbaz smo upravo završili partiju. Par puta me je napunio olovom , i moram reci da je, kako izgleda, pravi maher za igre.

Dino - tebe smo čekali, gdje si sad zaglavio.

Jedini problem je u tome što nas je malo, pa daj da se to do sljedećeg termina poveća. Bar još dva igrača i bilo bi puno interesantnije.

Obratite se Sahbazu da vam da pass. Sad moram dalje da treniram.

Babysitter

Sorry,

posla preko glave. Cim sam slobodan, zena me uhvati za vrat da radim i ovo i ono i u kupovinu, itd…

Vidjeces uostalom i sam kako je to haveru.

VIdimo se sljedeci put na serveru da se ganjamo.

Pozdravi od

Dine

Interes za igru ( u nedostatku bolje riječi ) OČAJAN. Ali uprkos tome stavljam dvije slike iz igre !

Pazite ovo!

Malo prije sam se vratio iz Video-kluba koji se nalazi ovdje kod mene u blizini, i kojeg sa posjetio sa ciljem da ovaj kišni petak nekako " zabavno" provedem, kad naletim na orginal UT2003 za iznajmiti. Pogledam na omot : " hmmm nažalost samo za windozu, ali ipak odlučim se da ga ponesem. Ionako se bojim da mi hard disk na kojem imam windows ne zahrđa. Dođem na kasu i pitam momka što radi tamo: " Dali je potrebno ubaciti CD prije svake igre "?

Kaže ti on na to " Da ". Ali ako imaaš internet , skini sebi patch i instaliraj ga , onda ti netreba.

Pa ,reko, to je ilegalno !

Kaže on meni: nije ilegalno, čak ti je dozvoljeno da kopiraš sva tri CD-a i da ih koristiš, jedino što nesmiješ je da ih (kopije) daješ drugima.

Hajde da mi je to rekao neko na pijaci, ali oficijalni radnik jedne videoteke, koji tako ubjedljivo zvuči da mu moraš povjerovati. Eto dragi linuksaši, na ovaj način sam potpuno legalno postao vlasnik pune verzije UT2003 i to za samo 3 Eura !

Neznam kakvi su zakoni u drugim zemljama(BH, Amerika,Norveška i sl. ) ali ovdje u švabiji su stvarno čudni.

Pozdrav Babysitter

i kod nas u Maleziji je slicna situacija

trip0d

Pa de babysitter-u zip-uj ga, stavi ga u ISO i stavi na neke od nasih ftp servera za download, if you don’t mind,

Pozdravi od Dine

…zaboravio si napomenuti da smijes kopirati sve svoje cdove samo ako si gazda (t. vlasnik) cdova- a sto se tice toga u videoteci, mislim da se niste dobro razumjeli - isti je zakon i u skandinaviji…

think twice babby…