Uticaj KDE na izgled GNOME desktopa

Malo zapazanja:
Instalirao KDE na EDGY
odem na kontrolni centar u KDE pod GTK temu postavim QT kurve ili tako nesto
Izaberem Keramik plus
Slova malo poboljsam.
Vratim se na Gnome i sve u drugacijem stilu. Kada sam vidio naravno odem na mandriva particiju izvucem Nouvala temu i ikone i dobijem izgled druge mandrive.
Vratim se na kde opet odem u kontrolni centar pod GTK i pomocu konzole pozovem nautilus i polako temu po temu na nekim npr. obicni QT zapne nautilus da se nemoze niti otvoriti, a na nekojim temama radi normalno.
Evo ovdje pokazuje da je izbor okvira pod temom na gnome Human sto bi znacilo da je kafene boje a on plav kao kod KDE (samo da kazem da beryl nije ukljucen).

Pitam se jos kakvih sve uticaja nema i dali bi trebalo da ne uticu jedan na drugog ova dva desktop okruzenja?
Ovu temu pokrenuo sam ovdje jer se radi iskljucivo o EDGY pa ko zeli da poboljsa ili da unisti izgled naka slobodno procita.

ako hoćeš probaj ovo (ja sam to radio kod sebe , mada mi je sad ok sa gtk-qtstyle paketom) nemam vremena da ti sad objašjavam sve kako sam ovo skontao… uglavnom radilo se o slackwareKDE + firefox (or xchat, or thunderbird)

izbriši paket gtk-qtstyle (ili tako nešto)…

kucaj kcontrol &, pa idi na colors, nađi
apply colours to non KDE apps [] skini kvakicu

sudo mv /usr/share/themes/Default /usr/share/themes/Default~
sudo ln -s /usr/share/themes/MEDOFAVORITETHEME /usr/share/themes/Default

reboot ili Ctrl+Alt+backspace

ako ne bude kako treba možeš uraditi “rollback”

inače meni odgovara da ništa ne brišem ostavim da mi default bude Human/Clearlooks u KDE control centru (nekad ode sve u helać ako se stavi neka druga), znači ovo bude ok ako jei na kde i na gnome ista tema, tj. huma/clearlooks i na KDE gtk-qtstyle i na GNOME themes…

BTW, AFAIK