Valknut

Ne znam da li neko radi s ovim ali imam problem pa cu pitati :).Neki dan ga instalirao (neka dva source paketica) sve ok proslo ,konektovao se na milion hubova… E sad browsam ja neciju listu i sve to traje 10-sekundi ali kad hocu nesto da skinem od tog usera ne moze :(.Ne znam zasto pricao sam s njima (koriste windows dc client) i kazu da radi bez problema i da skidaju sve bez problema.Ne znam sto nece kod mene :?.Nadam se da je tema na pravom mjestu i da ce se naci neko ko zna kako i sta :).Pozdrav

Ja koristim u lokalnoj mreži Valknut dok je većina ostalih korisnika na DC++. Imao sam mnogo problema sa 0.3.7 verzijom Valknuta koji su nestali kada sam instalirao 0.3.5.
Probaj, pa javi.

Inače, ovaj DC protokol je krš. Klijenti i serveri su toliko nekompatibilni da je skidanje omiljenog albuma sa Net-a popriličan košmar.

provjeri portove !! i meni je isti problem bio sa 0.3.5 i promjenio sam portove i radi od tad najnormalnije .
ili probaj force connect!!

Slazem se, bugova na sve strane. Ipak, kad na odredjenom hubu nadjem korisnika sa 200GB zanimljivih podataka, i od njega skidam 100 KB/s, prelazim preko svih nedostataka :slight_smile: Fazon je samo skontati dobar hub, a vecina takvih su privatni pa se nekim kanalima moras registrovati.

Evo sredio sam 0.3.5.Sad eto ko mogu skidati ali samo od onih koji nisu iza onog zida (firewall :slight_smile: ), i od onih koji su dodjelili puno slotova.Port mi je 9176,ako nije taj dobar sta da stavim onda, ne kontam bas :?.Dobro za pocetak,skinuo sam bar nesto :slight_smile:

Zavisi. DC+±>DC++ komunikacija radi bez problema (isto tako DC++ → bilo koji hub). Valknut ne moze upasti u
ovaj kos jer je uvijek u nekoj “nestabilnoj” fazi. Sem toga, uzgred receno, nikada i nije radio kako treba.

Jel radi ? Ne diraj ako radi :slight_smile:

ja ga koristim vise od godine i nemam problema sa njim (valknut) gotivim ga jer ima search all hubs i radi sto je najzanimljivije!
najbolja je solucija da ga skines sa packmanove stranice jer su mu malo sredjeni bugovi!! http://packman.links2linux.org

Ne radi jedino Passive ↔ Passive veza. Sve ostalo bi teoretski trebalo da radi.

…kao i kod svih drugih p2p mreža (npr. lowid ↔ lowid na edonkey)

Ako imaš pasivnu konekciju ili low ID znači da ti određeni port nije otvoren, ili lokalno ili na strani providera. Ako imaš stalnu javnu IP adresu, onda je lako, kontaktiraj provider-a i reci nek ti otvori port za tu IP adresu. Ako ideš vani preko NAT.a, ista stvar s tim da moraš otvoriti port i za svoju privatnu IP adresu.
Eh ako ideš vani preko javne adrese koja se mijenja (ADSL, Dial-up), fakat ne znam koje bi rješenje bilo praktično.

Ma eto nekako sam se ‘ustelio’ .Nasao par svedskih hubova (najbolji su sto jes’ jes’ :D) i mogu skidati od 90 % ljudi.Uglavnom dobro je :).Inace konekcija mi je ‘obicna’ LOL wireless

Ako ti je stalna konekcija, onda vjerovatno imaš i stalnu IP adresu, mogu se portovi otvoriti bez problema. Kontaktiraj Logosoft i reci da ti otvore portove. Prvo moraš provjeriti koje portove trebaš otvoriti na valknut-u. Na edonkey mreži to su 4662 za TCP i 4672 za UDP. Vjerujem da svaki klijent p2p mreže ima drugačije portove.