Vaša Linux prodavnica je prava stvar!

Kupio sam dosad od vas 2 dvd tj. dvije distribucije Knoppix i SuSe10.3. i nije bilo nikavih problema sa primanjem pošiljke i kvalitetom medija na koji su narezani! A ovu temu sam postavio da bih i druge posavjetovao da je ovaj način nabavke distribucija veoma funkcionalan! Hvala i toliko od mene!

Ali bi bilo pametno i uvodjenja repositorija na DVD, jer nemamo svi broadband

Lepo sto si otvorio ovu temu :slight_smile: ! Nadam se da ce neko od questova procitati i naravno naruciti neku od distribucija…
Svaki novi korisnik linux-a je + za sirenje openSource “mreze” u Bosni i okolini !
Uzivaj :slight_smile:

Možeš li pojasniti? Ne razumijem šta se traži.

To ti je npr hrpa source codova za kompajliranje na jednom DVD, ili skup binarnih paketa po distribucijama.
Npr. ja imam linux i nemam brz internet i za svaki pojedinačni paket ili library patim se dva tri sata dok skinem…

Svaki pojedinacni paket i library se updatje svaki dan (osim n Debianu :mrgreen: ) tako da to ne bi imalo smisla.

Ne mora to bit up to date verzija paketa ili sta ja znam, jer bitniji promijena te updateovane verzije i nemaju ispravljena je neka greska ili nes. Ali recimo KDE,GNOME, VLC Player, MPlayer,Wine i tak nesto do bitnijih promjena ne dolazi cesto…

U istom sam sosu kao i ti - ja nemam NIKAKO interneta kući - zato ti savjetujem da si naručiš ona 3 DVD-a od Debiana. Tamo imaš sve osim nekih propriatery
programa (recimo da unrar, WMA codeci, Adobe Reader, Flash i sl. stvari fale - ali to se lako skine…).

EDIT: Usput, pošto sad skužih da si u Bihaću, daj mi 3 DVD-a i ja ti to spržim…

Canci javi se…

[quote=terminal]To ti je npr hrpa source codova za kompajliranje na jednom DVD, ili skup binarnih paketa po distribucijama.
Npr. ja imam linux i nemam brz internet i za svaki pojedinačni paket ili library patim se dva tri sata dok skinem…[/quote]
Pa ima za sve distribucije osim za Ubuntu koji se do sada nisu sjetili da izdaju DVD sa Gnome i KDE (a DVD sa samo jednim desktopom ja iskreno smatram okljaštrenim).

Nešto slično traženom je …
http://www.thelinuxstore.ca/index.php?main_page=product_info&products_id=1396
http://www.ubuntu-hr.org/ningi/

Zadnja verzija Ningija je 6.10. Ovaj Select DVD nema za download.