Kupio sam dosad od vas 2 dvd tj. dvije distribucije Knoppix i SuSe10.3. i nije bilo nikavih problema sa primanjem pošiljke i kvalitetom medija na koji su narezani! A ovu temu sam postavio da bih i druge posavjetovao da je ovaj način nabavke distribucija veoma funkcionalan! Hvala i toliko od mene!
Ali bi bilo pametno i uvodjenja repositorija na DVD, jer nemamo svi broadband
Lepo sto si otvorio ovu temu ! Nadam se da ce neko od questova procitati i naravno naruciti neku od distribucija…
Svaki novi korisnik linux-a je + za sirenje openSource “mreze” u Bosni i okolini !
Uzivaj
Možeš li pojasniti? Ne razumijem šta se traži.
To ti je npr hrpa source codova za kompajliranje na jednom DVD, ili skup binarnih paketa po distribucijama.
Npr. ja imam linux i nemam brz internet i za svaki pojedinačni paket ili library patim se dva tri sata dok skinem…
Svaki pojedinacni paket i library se updatje svaki dan (osim n Debianu :mrgreen: ) tako da to ne bi imalo smisla.
Ne mora to bit up to date verzija paketa ili sta ja znam, jer bitniji promijena te updateovane verzije i nemaju ispravljena je neka greska ili nes. Ali recimo KDE,GNOME, VLC Player, MPlayer,Wine i tak nesto do bitnijih promjena ne dolazi cesto…
U istom sam sosu kao i ti - ja nemam NIKAKO interneta kući - zato ti savjetujem da si naručiš ona 3 DVD-a od Debiana. Tamo imaš sve osim nekih propriatery
programa (recimo da unrar, WMA codeci, Adobe Reader, Flash i sl. stvari fale - ali to se lako skine…).
EDIT: Usput, pošto sad skužih da si u Bihaću, daj mi 3 DVD-a i ja ti to spržim…
Canci javi se…
[quote=terminal]To ti je npr hrpa source codova za kompajliranje na jednom DVD, ili skup binarnih paketa po distribucijama.
Npr. ja imam linux i nemam brz internet i za svaki pojedinačni paket ili library patim se dva tri sata dok skinem…[/quote]
Pa ima za sve distribucije osim za Ubuntu koji se do sada nisu sjetili da izdaju DVD sa Gnome i KDE (a DVD sa samo jednim desktopom ja iskreno smatram okljaštrenim).
Nešto slično traženom je …
http://www.thelinuxstore.ca/index.php?main_page=product_info&products_id=1396
http://www.ubuntu-hr.org/ningi/
Zadnja verzija Ningija je 6.10. Ovaj Select DVD nema za download.