Koristim Bihnetov ADSL i dobio sam Speedtouch 330 koji ide preko USB.
Zvao sam Bihnetov HelpDesk da ih pitam za zamjenu 330 za 510, tek sledece sedmice i neznaju jel moze moram nazvat broj nekakav.
E sad posto to je na iznamljvianje (9KM mjesecno) kontam da uzmem modem.
Dajte mi svoje preporuke. Nek ide preko mrezne i nek ima jaku podrsku za linux to je ono sto mi treba.
Ma uzmi najjeftiniji sa Ethernet portom i web interfejs konfiguracijom jer oni rade sa linuxom bez ikakvih problema. Normalno da radi na Bihnetu, najbolji posudi pa vrati ako ne radi. Ne daji lovu za neke naprednije stvari (firewall i slicne gluposti) jer imas sve to vec u kernelu.
Ali mislim da ti je najbolje da sacekas 10-20 dana jer koliko sam ja upucen nestasica je modema u telekomu, trebalo bi biti novih u tom periodu, pa zamijenis za 510ku, potpises ugovor na 18 mjeseci i tvoj je poslije tog perioda… A siguran sam da se i 330 moze natjerati da radi, al eto kako hoces.
Yup, nestasica je velika, to sam i ja razmisljo pa cu sacekat ipak da mi dostave 510ku da vidim kako sljaka itd…
A moze se sigurno i ovaj 330 natjerat da radi, al nije samo da me muci instalacija. Kuci koristim dva laptopa i otkako sam uzeo ovaj ADSL opet sam vezan za zice +one+ ne za zice vec moram nosat modem za sobom jer je na $#%*@! USBu. Ovo 510 bi mi odgovara pravo, kablo mi je dugo koliko i stan pa mogu da hodam gdje hocu i kud hocu
Ma ya, najbolje ti je da uzmes Ethernet, ali ima u Kim-Tecu, da kupis 80-120 KM ovaj od 120 je router, ali onaj od 80 bi ti bio OK. Tako da ne potpisujes ugovor s njima niti da se zajebajes za 18 mj.
ALI PAZIIIIII !!!
pazite svi, koji kontaju nesto oko ADSLa
ima jedna zamka.
Ne znam gdje ima kupiti splittera, ali to je mali uredjaj u koji se utakne teleph. kabl, i onda jedan vod ide ka telefonu, a drugi prema modemu. I ja kad sam kupio router bez toga nisam mogao uspostaviti konekciju. Nekako sam se natega sa njima da mi ostave splitter. Ali samo ovo kazem da nebi vas nekako zajebali; da ne date splitter, a poslije… nemere