Istanbul http://live.gnome.org/Istanbul
Oba testirana sa beryl-managerom aiglx
Rezultati mi nisu bili bas nekakvi xvidcap previse je ubrzan video, na istanbulu na pola zasteka film pa sam odlucio na slijedecu metodu za Ubuntu:
ffmpeg
Downloaduj source package
Dekompresuj istu
Preusmjeri se na novi directory
Skini patch
Dodaj patch
Downloaduj pakete
Startaj konfiguraciju sa slijedecom metodom
Make file
instaliraj
su
make install
za ubuntu
./ffmpeg -vcodec mpeg4 -b 1000 -r 10 -g 300 -vd x11:0,0 -s [color=#FF0000]1024x768[/color] ~/test.avi
ovo je za rezoluciju 1024x768 ako je veca ili manja izmjenite.
ako vam se javi greska prilikom ./configure jer ste patchovali program zamjenite u datoteci “configure” prvu liniju
#!/bin/sh
u
#!/bin/bash
Ovo je mali How to
ako ima jos kakvih programa ili metoda slobodno napisite
Malo sam izmjenio, jer sam imao instaliranu ovu verziju ffmpeg, pa nisam mogao testirati u toku dana tako da sam sada izmjenio neke stvari inace radi vrlo stabilno bar kod mene.
da dodam kod configure moze se uraditi i ovako:
$ ./configure --extra-ldflags=-L/usr/X11R6/lib --enable-x11grab --enable-gpl --enable-theora --enable-vorbis --enable-libogg --enable-mp3lame --enable-xvid --enable-gprof [color=#FF0000]–enable-amr_nb[/color]
stim sto je [color=#FF0000]–enable-amr_nb[/color] za 3gp ja ga brisem da se nebi zezao s tim
znaci:
Ono oko skripte kod configure “#!/bin/sh” naletio sam na taj problem licno i nasao sam na google da je vec bilo tih problema
Kod mene za sada radi super nemam nikakvih problema sa berylom vec sam pokusao vise od 5 minuta i radi.