Kad podesim u vlc-u video output na x11 onda mi film malo steka u fullscreen modu. A ako je default ostavljeno onda ne steka ali naravno slika treperi strasno…Sta mogu uraditi? P.S. Cuo sam za w32codec. Kakav je on i gdje se moze naci.
Jesi probao OpenGL output?
Isto kao i default. Ide dobro ali slika treperi. Probao sam i ostale i jednino x11 ne treperi ali trza video u fullscreen-u
P.S. Na mandrivi kad sam ju probao default nije treperio i video je isao normalno…
Rijeseno:
Slika ide kako treba i na default video output-u ako se u sistemu iskljuce efekti! To sam nasao da je rjesenje googlajuci malo. E sad kad se zna uzrok moze li “i jare i pare”.
Da ne gasim efekte svaki put kad mi treba video?
P.S. Moze li se bug-ovati ubuntu zajednici za ovakve i neke druge stvari tako da to bude ispravljeno u iducim distribucijama, i kako se to radi? Jel im samo posaljem mail ili…:)))
Naravno da moze! Cak preporucujem i podrzavam prijavljivanje bugova svih vrsta i boja.
Steta samo sto neke rijetko ispravljaju.
I.e. integracija Google Calendar sa Evolutionom ne radi za evente koji se ponavljaju vec 3-4 verzije Ubuntua unazad (a meni na kalendaru stoje stvari koje se ponavljaju do nekog perioda tipa predavanja na faksu).
Ili slavni OOo bug koji ih sramoti i dan danas - OpenType font support, kojeg podrzava GNOME putem Cairoa i KDE putem neznamcega, cak rade i u Officeu. Ovaj mnogo iritantni bug je fakat big deal za ljude koji imaju brand fontove (npr. nemam Garamond, Caslon, Sun Sans, Myriad Pro …) + nista od dodatnih stvari koje cine OpenType krasnim (pravilni small caps, old-style numerals, ligature …). A dobar dio ovoga ja mislim da je vec udrobljen u Cairo (ili stavec GNOME koristi). I NAJGORE od svega, ne mogu da koristim prekrasno opensource fontove od odlicnoga autora Josa Buivenge: http://www.josbuivenga.demon.nl/index.html
Način reagovanja na bugove često govori dosta o “zdravlju” projekta. Ako ništa, o tome kakvi su ljudi koji ga vode.