Web browsing

kada pregledavam stranicu s Linuxa prikaz bude užasan, sitan font nepregledan, i nekako pogrešno prikaziva tj. miješa slike na web pageu. jel se to može riješit ikako. pozz

probaj u browseru nastimati koji font i velicina fonta ti odgovara, a za te slike isprobaj mozilla-firefox, kod mene je nekad na suse 9.0 bilo problema sa slikom, ali na mozilli je radilo ok, a na novijim verzijama nemam problema ni sa konquerom ni sa mozillom firefox

Na Linuxu se mogu koristiti web preglednici Konqueror, Firefox, Mozilla i Opera, pa možeš kombinovati dok ne nađeš jedan koji radi sa tvojim omiljenim web stranicama. Pošto koristiš Suse pretpostavljam da je u pitanju Konqueror, pa veličinu slova možeš naštimati pod Settings / Configure Konqueror / Fonts.

a možeš probati da importuješ fontove sa windowsa…

e hvala vam probat ću to sredit.

a evo riješio sam problem, sve sam fontove s wina import-a. i naštima sebi. hvala na odgovorima.

i evo da ne otvaram novu temu:

imam modem smart link i instalira sam drivere za linux, i radi sve osim što uvik se moram ko root logirat i u konzolu moram kucat modprobe slamr pa onda /usr/sbin/slmodemd --country=USA /dev/slamr0 da bi se moga konektirat inače ne može prepoznat modem. Moželi se to negdi u neki config dodat linija tako da kad boot-a sustav da mi učita i modem.

[quote]a evo riješio sam problem, sve sam fontove s wina import-a. i naštima sebi. hvala na odgovorima.

i evo da ne otvaram novu temu:

imam modem smart link i instalira sam drivere za linux, i radi sve osim što uvik se moram ko root logirat i u konzolu moram kucat modprobe slamr pa onda /usr/sbin/slmodemd --country=USA /dev/slamr0 da bi se moga konektirat inače ne može prepoznat modem. Moželi se to negdi u neki config dodat linija tako da kad boot-a sustav da mi učita i modem.[/quote]

Generalno, u datoteci /etc/rc.local upisuješ naredbe koje želiš pokrenuti tokom boota.

Ili u /etc/rc.d/boot.local

Ako sam te dobro razumio onda nakon punjenja modula pokrećeš još neki program “slmodemd”.Ako želiš da taj modul integrišeš u sistem tako da se ponaša kao i drugi moduli i da punjenje tog programa automatizuješ onda uradi slijedeće:

1. Otvori datoteku /etc/modules.conf nekim editorom i unsi redove:
    alias modem slamr
    post-install modem /usr/sbin/slmodemd --country=USA /dev/slamr0

2. Sada otvori, kao sto Gomez reče, datoteku /etc/rc.d/boot.local i unesi red:
    /sbin/modprobe modem

Uvijek kada sistem na startu ili ti kasnije pozoveš “modprobe modem” , automatski se pokrene i tvoj program.

e babysitter nije tako proradilo ali si mi dao ideju, pa sam to rijesio ovako:

znaci pomocu vi editora sam otvorio /etc/rc.d/boot.local i dodao sam 2 linije
modprobe slamr i
/usr/sbin/slmodemd --country=USA /dev/slamr0 &
U ovoj drugoj liniji na kraju ima ovaj znak & i bez njega će boot zastati kad dođe do ove linije. Bootanje možete nastaviti pomoću tipki ctrl + c što zaustavlja taj program ali to onda dovodi do toga da se opet mora u shell kucat modprobe slamr… znači taj znak nam pomaže da se taj program izvodi u pozadini i da se bootanje nastavi bez problema. nadam se da sam pomogao nekome ko je imao isti problem ko i ja.

Hvala vam na odgovorima i ideji što ste mi dali :wink:

Ok, kratka kontrola, aha zaboravio sam ; iza komande u /etc/modules.conf. Znači treba da piše;
post-insall modem /usr/sbin/slmodemd --country=USA /dev/slamr0 ;