Lijep pozdrav,
Svaki ponuđeni dizaj je ljepši od sada postojećeg. Sa obzirom na činjenicu da je prvi dizajn izglasan, bilo bi lijepo da se webmasteru rješenja pošalju pristupne informacije kako bi se to lijepo moglo implementirati.
Sa poštovanjem,
Lijep pozdrav,
Svaki ponuđeni dizaj je ljepši od sada postojećeg. Sa obzirom na činjenicu da je prvi dizajn izglasan, bilo bi lijepo da se webmasteru rješenja pošalju pristupne informacije kako bi se to lijepo moglo implementirati.
Sa poštovanjem,
Pa i nije dobio utrku sa nekim velikim postotkom. Dosta raje ovdje je skeptično oko oba designa jer nekako većina bi “crno na bijelom” tako da … ne gine mi skuckati slavnu treći koji će biti all-round (bitch) … Postaviti ću rezultat kojeg napravim na svom testnom folderu na linux.org.ba
Do Subote raja, strpite se, dotad dajte kritike i nove svježe ideje.
Pozz,
adioe3.
Ja sam glasala za drugi prijedlog jer je “layout” mnogo organizovaniji.
Na prvom prijedlogu linkovi su potpuno neorganizovani i nabacani samo da bi bili tu. Ono što mi se sviđa na prvom linku su 3 boxa sa: Šta je Linux? Hoću Linux! i Trebam pomoć! Ovo je dobro za one ljude koji prvi put dođu na stranicu, ali nakon toga dosta neiskoristivo. Općenito prva polovina stranice je prenatrpana informacijama (text/slike). Dio “Aktuelno” stoji kao uljez između “boxova” i upravo zbog toga bih ga odmah preskočila i prešla na drugu cjelinu boxova. Prekida kontinuitet. Aktuelno treba biti posebno naglašeno, jer je to jedan od najinteresantnijih dinamičnih dijelova stranice. Pingvini su općenito dobra ideja, no previše odvracaju pažnju od logoa, tako da je taj dio općenito previše zbunjujući, jer ne znaš gdje gledati: logo? pingvini? logo? pingvini? … poenta?
Drugi prijedlog mi se sviđa jer je dostra organizovaniji, izdvojene su cijeline. Novosti su ono što bi trebao biti “Aktuleno”, dovoljno istaknute i izražajne. Smatram da se postovi sa foruma trebaju ograniciti na 5 ili 10 stavki. Potrebno je dodati još (samo) zadnje promjene/stranice sa wiki-ja. Već sam ti rekla da mi se boja ne sviđa, treba staviti drugu nijansu žute (ili neke druge?). “Nebo” je previše tmurno… razmisliti o nečemu drugom (nemam ideju).
Molim te da ne zaboraviš da u ovom trenutku radimo samo redizajn stranice i već sam ti skrenula pažnju da nam je potreban ASAP. Koncept je već bio napravljen. Potražit ću ga, pa ću ti donijeti večeras. Imao si ga već na Adisovom prijedlogu.
P.S. Nemoj se sad žaliti, htio si iskreno mišljenje.
Pa možda je i stvar u tome što je prvi dizajn limitiran na 620 pixela a drugi na 740.
Inače stranica treba biti “rastegljiva” odnosno njene dimenzije trebaju biti zadate u postotcima. Onda će biti dovoljno mjesta za sve. Drugi dizajn izgleda “čistije” zato što fali masa stvari, ustvari na oba fale stvari da ne nabrajam:
Bogme vidim da je onaj predzadnji post urodio plodom (kol’ko tol’ko), jer sam na kraju krajeva dobio ozbiljne prijedloge/sugestije/kritike od tipičnih ozbiljnih članova ULK (bez uvrede ostalima).
Eto samo da obavijestim da je long run završen, tj. site se prestaje diskutovati na forumu jer su svi prijedlozi i mišljenja na mojoj maramici i vjerovatno sutra oko 12h naveče dobijate novi site (makar početnu).
Molim fino moderatora da zatvori ovu temu jer sav dalji sadržaj je nepotreban!
Pozz,
adioe3.