A zašto bi ih kontaktirao kada pijem kafu s njima svakog četvrtka? Enivej, ja sam totalno za sekciju Code ali uistinu nemam dovoljno znanja da tu uskočim (hej, ja barem priznajem da ne znam … )
Rekosmo (and I quote) " … da bi mogli veoma lagano napraviti integraciju sitea sa wikipedijom … "
To je samo ideja, možda se neće ni ostvariti jer preostaje skontati kako pravilno prikazati wikiformatting. Enivej, to je samo ideja, ako bude … super.
[quote=vedran]Cilj redizajna sajta je:
a) pronalazak osobe koja će u cjelosti stajati iza dizajna, dakle unositi izmjene po potrebi, dati jedan specifičan ton čitavom projektu itd.
b) novi koncept početne stranice o kojem je već dosta govoreno, dakle uklapanje nekih novih sadržaja za koje trenutno nema mjesta, kao i povećavanje/smanjivanje prioriteta postojećih (bio je taj koncept nekad na http://adis.linux.org.ba/lug/ ali evo sad ga nema…)
c) integrisanje dizajna sekcija sa dizajnom početne stranice
d) ovaj stari dizajn stoji već 4 godine i iskreno je malo dosadan postao
Dakle, ako je jedino što imamo ponuđeno “trulo jaje” dizajn, moraćemo njega koristiti… ko se ne slaže neka ponudi svoj, meni se najviše sviđa dizajn “bez dizajna”, dakle crna slova na bijeloj pozadini, ali većina se ne slaže sa mnom…[/quote]
Evo ja sam potpuno spreman za posao webmastera, tj. imam vremena da mijenjam/dodajem. Pošto konceptualizirati neki design obično treba biti rezultat brainstorminga a ne fond ideja individue (u ovom slučaju mene) teško je naći prijedlog koji će zadovoljiti masu. Drugim riječima, umjesto komentara tipa “…treba biti siva boja…” da ste stavili “… a da probaš #F1F1F1 za top meni …” bilo bi puno lakše naći nešto što sve zadovoljava. Tako da sam očekivao neke komentare i remarke oko layouta (naravno da argumentujete zašto i kako) a umjesto toga dobih “… ne sviđa mi se …”. Mislim, lijepo što ste bluntly iskreni ali taj komentar meni nije nikako pomogao i to je umjesto konstruktivne kritike jedno tipično bosansko kritiziranje (da, IMA razlika, ako mislite drukčije pitajte prof. Kotrošan-Pušić iz 1. gimnazije).
Dizajn “trulo jaje” mogu zamijeniti sa “trulom višnjom” no u svakom slučaju boje su svejedne, bio on zelen, žut, plav ili žutoplavi na njemu će pisati “Udruženje Linux korisnika”, kontate? Znači šta ja očekujem od vas da bih mogao raditi uspješan mastering:
- konstruktivne kritike oko layouta (npr. onaj box sa distro centrom ne treba biti u boxu već glavni sadržaj - novosti, jer on upada u oči pa da glavni sadržaj upada u oči)
- ideje oko izgleda (npr. stavi sekcije u neki podmeni - tj. kad pređem mišem preko linka “Linux” da se ispod pojavi još jedan meni sa sekcijama; npr. zašto praviš da site izgleda kao blog? neka se razvuče po width&height 100% …)
- predivne kritike oko funkcionalnosti (npr. zašto nisi koristio CSS, lakše je tako; nemoj sve turat na jedan site, prenatrpan je …)
- savjeti za popularizaciju (npr. nemoj se SAMO na google registrovati, ne koriste svi na svijetu google…)
- na kraju krajeva može i koja manja kritika (npr. stavi oble ćoškove, nemoj nam ove trule boje daj neke pastelne da umačemo oči u njih …)
Evo ovaj post dođe vam nešto kao orijentacija vašim razmišljanja, tj. šta ja očekujem da mi vi svi date. Jer dosad par komentara je bilo korisno, ostalo je kao komentari na pitanje “da li je bolji Quake3 ili Unreal2004?” …
Puno pozz,
pišite konstruktivne stvari.
adioe3.