Wi-Fi umrezavanje PROBLEM

Cao svima,

ovo ce biti malo duza poruka, ali ako neko ima strpljenja i znanja, u sta ne sumnjam, molim da mi pomognete.

Imam 2 racunara: desktop i laptop.

Pre svega nisam imao nikakvih problema pri instalaciji drivera za wireless kartice.

Na desktopu eth0 je prikacen adsl modem, on lepo vidi svoju wifi karticu eth1, instalirao sam i wifi-radar.

Laptop je pri samoj instalaciji ubuntu 7.10 prepoznao svoju integrisanu wifi karticu.

Imam problem, tj. ne znam jer nisam posebno vican sa bezicnim mrezama kako da uparim racunare i da laptop deli internet preko share-ovane mreze sa desktop-a, sto se podrazumeva da usput mogu i share-ovati podatke sa jednog na drugi komp.

Na desktopu je pored ubuntu 7.10 instalirana i windoza, kad sa laptop-a koji je na linuxu pozovem wifi konekcijom desktop koji glumi win server sve je ok, sa laptopa pingujem desktop, paketi odlicno putuju, ali sa desktopa ne mogu pingovati laptop jer ne znam kako da podesim parametre IP, SM i Gateway

Molim sve ljude dobre volje za uputstvo kako da resim svoj problem, ovo mi je vazno i veoma hitno.

HVALA UNAPRED!!!

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=3059

• Provjeri da li je na oba sistema ugašen firewall.
  • Na desktopu moraš aktivirati rutiranje na način kako je opisano na ovom linku iznad.
  • Povezivanje dva kompjutera (za razliku od povezivanja kompjutera sa APom) koristi Ad-Hoc mreže. Na jednom od kompjutera trebaš postaviti ručno Ad-Hoc mrežu a onda će ga drugi ugledati. Ako treba, neko od Ubuntu korisnika će da pojasni kako se to radi.
  • Za IP adrese možeš dodijeliti 192.168.1.1 i 192.168.1.2 (pri tome pazi da na desktopu stavljaš tu adresu na eth1 a ne na eth0). Na laptopu ručno definiši 192.168.1.1 kao gateway. DNS možeš staviti od svog ISPa.