Hey ljudi . Posto svaki dan mnogi od nas surfaju po netu i nalaze linux arhivu na recimo engleskom,njemackom itd dobio sam jednu ideju.Zasto ne bi napravili neku recimo translation wiki stranicu tako da bi neki od nas mogli uredjivati prevod.Npr napravimo subforum na forumu i nazovemo ga recimo Wiki requests ( zahtevi ) i ja bih radio radio i prevodio bilo koje tekstove,reci itd.Naravno , nasao sam mnogo stvari na nasem jeziku ali ipak sve se svodi na engleski i zao mi je nekih ljudi koji nemaju dovoljno necu reci obrazovanje nego znenje u engleski jezik i ne mogu da ga citaju.
Onda sledeca ideja je projekti u GIMPU . Evo radim oko 5 godina u photoshop-u i od kada sam poceo da radim poceo sam da ucim GIMP.Mozemo deliti nase gimp fotografije zajedno i neke projekte i tako angazovati vise ljudi da rade i cini forum zanimljivijim mestom.Takodje da napomenem i kazem da sam ucenik treceg razreda gimnazije i cim pocne skola za par dana pocinjem tamo linux sekciju , izgleda da ce mi profesor dati barem 2 pc-a gde cu moci instalirati linux i poceti skupljati zainteresovane i siriti interes za linuxom.
Kao sto znate i ja sam novi u linuxu ali posto ulazem veliki trud i trenutno citam neke knjige mislim da cu biti sposoban barem da odredjene adolescente uputim u linux , kada je nastao , sta je linux/unix i naravno pomoci im pri instalaciji itd.Imam jos nekih ideja itd ali ne mogu pisati jer bice previse.Razmislite i naravno napisite sta mislite , bice mi drago.
Naravno stari . Ja cu dati sve od sebe da ideje realizujem u djela a nadam se da ce biti jos tako reci simpatizera koji ce doprinjeti necim da se ideje i ostvare . Moram dosta citati ali tu nema frke , zanimljivo je skroz
Odlicno stari , bilo bi mnogo lakse,brze i zanimljivije . Sada sve zavisi da li je jos ljudi zainteresovano i da li bi/ce nam ovaj site omoguciti jednu wiki stranu za ovaj projekat .
Odlicno stari , da budem iskren nisam ni znao za Shop , znam samo za ovaj koji dobijem pri instalaciji ali na njega se tek privikavam jer nemam custom brushes kao na windows-u ( Deviant art ) i malo je drugacije.Ali naravno moram instalirati taj da vidim kakav je
hahaha ma nadamo se da hoce . Da drzava finansira i odredjene grupe barem malo i da se naravno omladina vise organizuje i zalaze sve bi islo mnogo laske ali vecina “decurlije” je u depresiji ili su ljuti jer im roditelji ne daju pare itd. ajde bice bolje
Hvala mnogo stari . Potrudicu se da sto vise ljudi radi na projektu i da se zalaze . Ako zatrebam nesto kao npr promenu imena ili tako nesto javi cu ti . Jos jednom hvala
Ma radim novi blog pa trenutno nije u funkciji ali ce biti uskoro
EDIT - Eh evo download sam sa tog sitea ali ne mogu instalirati . Izbaci error :
[sale@localhost gimp-2.2.4]$ ./configure
checking for a BSD-compatible install… /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane… yes
checking for gawk… gawk
checking whether make sets $(MAKE)… no
checking for gcc… no
checking for cc… no
checking for cc… no
checking for cl… no
configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
See `config.log’ for more details.
[quote=hyp3R][sale@localhost gimp-2.2.4]$ ./configure
checking for a BSD-compatible install… /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane… yes
checking for gawk… gawk
checking whether make sets $(MAKE)… no
checking for gcc… no
checking for cc… no
checking for cc… no
checking for cl… no
configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
See `config.log’ for more details.[/quote]
Sale, kao što vidim nemaš C kompajler instaliran. Ako nešto kompajliraš trebao bi imati instalirane neke osnovne
pakete poput kompajlera, make i sl. Koju distro koristiš? Ako je Ubuntu ili Debian onda bi slijedeća komanda trebala
instalirati sve što ti je potrebno:
Usput, prije kompajliranja dobro pročitaj README ili INSTALL datoteku da vidiš šta ti još treba da se uspješno
kompajlira program. Instaliraj to prije, inače će ti konfiguracija opet javiti grešku.
Ej hvala ti stari mnogo . Evo sada trenutno idem u skoli tako da necu moci sada ali veceras kada se vratim odmah cu pokusati to namestiti . Btw danas cu dobiti novu fendoru i neke knjige pa ako ti treba salji pm adresu i tako to pa da ti posaljem.