Windowsi xp, suse 9.0 i freebsd 5.1?

jeli moguce instalirati na jedan hard disk uz win xp i suse jos i freebsd?

Naravno… :wink:

I to napravis jednu swap particiju za obje distribucije.

ovako imam 82 GB Hard disk.
primarna particija 48 GB, druga aextended-26 linux particija i 2 GB swap.
htio bi staviti konacno freebsd na prvu particiju, jel bi bilo moguce , a da mi linux ostane kako je.

-----zabunio sam se----

Prije svega, FreeBSD ne mozhesh instalirati na EXTENDED ili LOGICAL dio HDD-a. Mozhesh jedino na Primary.

ups tek sad vidio da si postao na dnu, mozhesh ostaviti linux netaknutim

znaci sve ostavim kako je?
medjutim cuo sam da neki direktoriji zahtjeveju posebne particije, eh pa me sad interesira dal mogu napraviti iz primarne, a da se nista ane poremeti na disku, jer nebi htio opet instalirat linux.to mi oduzme dosta vremena, a vremena nikad dosta.

znaci sve ostavim kako je?
medjutim cuo sam da neki direktoriji zahtjeveju posebne particije, eh pa me sad interesira dal mogu napraviti iz primarne, a da se nista ne poremeti na disku, jer nebi htio opet instalirat linux.to mi oduzme dosta vremena, a vremena nikad dosta.

Ako sam te tacno razumio, želiš na primarnu particiju, na kojoj si već instalirao jedan Os , instalirati jos jedan ? E to ti neće funkcionisati. Ni sa Partition Magicom ti ne bih preporucio da od jedne pravis naknadno dvije jer ćes samo unistiti time postojeci os. Preporucio bih ti da nabavis sebi HUB za hard disk, i izvuces jednostavno OS koji ti netreba te ubacis onaj koji zelis da koristis. Jedina particija koju mogu koristiti vise OS sistema na disku je SWAP.

Eh koliko se ja sjecham trebao sam sve zajebat das bi instalirao FreeBSD tj. primarnu particiju na /dev/hda sam morao izbrisati a posebne particije ne trebash kreirat za FreeBSD jer njemu chak ni swap particija ne treba.

ovako
primarna 48 GB prazna
extended 28 GB —logicka od 26 gdje je linux
—swap od 2 GB
ja bi htio instalirat freebsd na primarnu samo, i nista drugo, dal to ide ili ne.

zashto da ne mozhesh FreeBSD na primarnu stavit. FreeBSD mozhe i samo na Primary particije. Barem meni je tako na 4.10 a ne znam jesu li shta popravili oko toga u seriji 5.x
a vjerovatno su zadrzhali.
trebash sebi nachi jednu dobru knjigu za FreeBSD jer ti neche biti lako. I meni je chudno na pochetku bilo ali kasnije se naviknesh.

+alkatraz+ probaj malo po njemu search shta i kako … takodjer imash onaj howto BSD+Linux+Windows na www.tldp.org

sad se skida pa cemo vidjeti.