Da li wine koristi Open GL i 3D Acceleration, kao sto ih koristi cedega? Jer na cedegi (sto uspijem pokrenuti) radi super, a sa wine-om sve i jedna igrica stopa i malo je grafika razvaljena. MIslim da wine koristi samo Direct 3D (procesorsku pomoc za 3D), sto je malo cudno, jer gledam na nekim postovima ispod da je lik instalirao GTA SA i koristi ga preko wine-a, a kako vidim grafika je dobra (screenshoot). Cackao sam malo po wine configuration i nista nisam nasao.
Da li neko igra neku noviju igricu i sta koristi? (naravno ne MS Windows)
[quote=boby]Da li wine koristi Open GL i 3D Acceleration, kao sto ih koristi cedega? Jer na cedegi (sto uspijem pokrenuti) radi super, a sa wine-om sve i jedna igrica stopa i malo je grafika razvaljena. MIslim da wine koristi samo Direct 3D (procesorsku pomoc za 3D), sto je malo cudno, jer gledam na nekim postovima ispod da je lik instalirao GTA SA i koristi ga preko wine-a, a kako vidim grafika je dobra (screenshoot). Cackao sam malo po wine configuration i nista nisam nasao.
Da li neko igra neku noviju igricu i sta koristi? (naravno ne MS Windows) :D[/quote]
Wine koristi opengl i kada startujes nesto sto treba 3D akleraciju onda nalijepis na kraju u terminalu -opengl, valjda je tako nekada bilo, sjecam se i nekakvih registry hackova i tako to, a s druge strane ipak wine treba da bolje radi nego cedega imas cak i winetricks pa vidi, normalno za pokrenuti nekakvu igricu ili program vidis kakvi su hackovi na njihovoj stranici