[quote]E ovako, nemate pojma kao prvo
Znaci uspio sam da "hakujem’ one linuxant drajvere, a evo stha je josh potrebno … Staviti ovo kao init2 string:
AT &FW3+MS=V90,0,21600,33600,28800,56000
Podrazumijevano, neka init1 bude ATZ …
Objasnjenje: u uputstvu za patchovanje je pisalo malko drugacije, pa stoga je prikazivao no carrier poruku - valjda.
Hvala na pomoci u svakom slucaju
Wow nema vishe windowsa za surfanje
Dosad sam ga koristio za velike downloade, a od sada ni za to …[/quote]
*NOTE:
kod mene je Kubuntu 5.04 kernel 2.6.10-5-386
i ja sam svoj HCF (nije HSF) (ex Rockwell sada conexant) modem neki dan naštimao i radi na 56k, ali se pitam odakle je onaj patch (za HCF argument je “-c”) … inače nisam koristio onu šifru/mail tux/BADCAFE… reko da probam i ostavio FREE, i licence status je ostao na OK i sa ovom FREE?!, samo kada se ubaci init string mogao je da radi na 56k, ali… izbrisao (make uninstall) sam dok ne budem 100% siguran da je patchovanje 100% legalno…
*NOTE II
oni drajveri sa linuxbalkan.com nisu ni meni nešto mogli, pa sam skinuo sa linuxant.com: hcfpcimodem-1.06full.tar.gz itd…
sa linuxbalkan.com driverima poruka je bila: driver not active ili tako nešto…
a što se tiče onog FAQ-a meni je valjao kod SuSE-a 9.2 ili 3(za modem intel 536EP) jer je trebalo kopirati neki fajl u kppp-options ne sjećam se, a na 9.0 je trebalo brisati Desktop iz “kernela” jer je tada prikazivao poruku NO CARRIER… radi toga sam ti i poslao onaj FAQ, reko možda bude od pomoći.
znaš kad meni prijavljuje no carrier (ozbiljno, ne šalim se) kada nema žice u modemu lol