WinModem i NO CARRIER poruka

Ovo mi se dešavalo i prije, ali sam zaboravio šta treba uraditi?

Da objasnim, dakle podesio sam svoj hsf modem kako treba, radi 100% ali baš kad treba da primi “CONNECT” od isp’a, nešto se zezne (ne prima connect drugim riječima iako ga očekuje) i onda ispljune NO CARRIER poruku …

To mi Džon nešto reče, ali džaba, pa jel se sjeća neko kako to da se “udesi”

koristim Debian Sarge 3.1 i KPPP za povezivanje …

Hvala. Izvinjavam se zbog još jedne modem teme .

http://developer.kde.org/~kppp/faq.html

Hm, znači tamo se ne pominje carrier, ali vjerovatno je stvar u noauth opciji. Problem je taj što sam ja DODAO taj argument kada sam konfigurisao kppp :confused:

Idem opet da pokušam, ako se neko sjeti nečega nek kaže :wink:

E ovako, nemate pojma kao prvo :wink:

Znaci uspio sam da "hakujem’ one linuxant drajvere, a evo stha je josh potrebno … Staviti ovo kao init2 string:

AT &FW3+MS=V90,0,21600,33600,28800,56000

Podrazumijevano, neka init1 bude ATZ …

Objasnjenje: u uputstvu za patchovanje je pisalo malko drugacije, pa stoga je prikazivao no carrier poruku - valjda.

Hvala na pomoci u svakom slucaju :slight_smile:
Wow nema vishe windowsa za surfanje :slight_smile:
Dosad sam ga koristio za velike downloade, a od sada ni za to …

[quote]E ovako, nemate pojma kao prvo :wink:

Znaci uspio sam da "hakujem’ one linuxant drajvere, a evo stha je josh potrebno … Staviti ovo kao init2 string:

AT &FW3+MS=V90,0,21600,33600,28800,56000

Podrazumijevano, neka init1 bude ATZ …

Objasnjenje: u uputstvu za patchovanje je pisalo malko drugacije, pa stoga je prikazivao no carrier poruku - valjda.

Hvala na pomoci u svakom slucaju :slight_smile:
Wow nema vishe windowsa za surfanje :slight_smile:
Dosad sam ga koristio za velike downloade, a od sada ni za to …[/quote]

*NOTE:
kod mene je Kubuntu 5.04 kernel 2.6.10-5-386

i ja sam svoj HCF (nije HSF) (ex Rockwell sada conexant) modem neki dan naštimao i radi na 56k, ali se pitam odakle je onaj patch (za HCF argument je “-c”) … inače nisam koristio onu šifru/mail tux/BADCAFE… reko da probam i ostavio FREE, i licence status je ostao na OK i sa ovom FREE?!, samo kada se ubaci init string mogao je da radi na 56k, ali… izbrisao (make uninstall) sam dok ne budem 100% siguran da je patchovanje 100% legalno

*NOTE II
oni drajveri sa linuxbalkan.com nisu ni meni nešto mogli, pa sam skinuo sa linuxant.com: hcfpcimodem-1.06full.tar.gz itd…

sa linuxbalkan.com driverima poruka je bila: driver not active ili tako nešto…

a što se tiče onog FAQ-a meni je valjao kod SuSE-a 9.2 ili 3(za modem intel 536EP) jer je trebalo kopirati neki fajl u kppp-options ne sjećam se, a na 9.0 je trebalo brisati Desktop iz “kernela” jer je tada prikazivao poruku NO CARRIER… radi toga sam ti i poslao onaj FAQ, reko možda bude od pomoći.

znaš kad meni prijavljuje no carrier (ozbiljno, ne šalim se) kada nema žice u modemu lol

To što ti je pisalo da nema drajvera (vjerovatno nakon reboota), to je vjerovatno jer imaš kernel2.6, i zato ti je (kao i meni) najbolji izbor bio skinuti verziju drajvera sa linuxant.com’a .

Meni je još uvijek čudno da mi sve nije radilo samo zato što sam promašio jedan space. Možda je sve proradilo zato što sam koristio wvdial poslije (neuspjelog) korištenja kppp’a?

Najvjerovatnije to je do init stringa. A pogotovo do protokola, gdje piše V90 … Fala Tuxu pa sad radi sve kako treba.