Wireless i Mandrake 9.2

Je li netko pokusao instalirati orinoco_usb (wireless) driver na Mandrake 9.2?Meni se javlja problem a vezano je za IRQ i pri komapjliranju drivera takodje javlja da ne postoji ~build direktorij u /lib/modules/2.4.22-?mdk.Zna li netko u cemu je problem?

kartica je pci ili usb?
Ja sam imao sličan problem dok nisam isključio kompajliranje psi modula… Pročačkaj malo po tom driveru…

Pogledaj ovo:
http://forum.lugbih.org/viewtopic.php?t=897

Radi se o usb kartici

Kada te pita pri instalaciji (ako te pita) build all?
odgovori sa n
i onda ce ti postaviti seriju pitanja i sve sto je vezano za pci odgovori sa n

Ne pojavljuje mi se to build all.Evo kako sam ja isao:

prije ovog "make KERNEL_SRC=/usr/src/linux-2.4.22-26mdk i uradi kako treba
[root@localhost orinoco-usb-0.2.2]# make install
cp -i hotplug/firmware.agent /etc/hotplug/firmware.agent
mkdir -p /usr/lib/hotplug/firmware/
cp -i firmware/orinoco_ezusb_fw /usr/lib/hotplug/firmware/orinoco_ezusb_fw
******* You need to copy the following kernel modules to the
******* appropriate place if you want them to get loaded
******* automatically when you reboot:
driver/firmware_class.o driver/hermes.o driver/orinoco_cs.o driver/orinoco.o
driver/orinoco_pci.o driver/orinoco_plx.o driver/orinoco_tmd.o driver/orinoco_usb.o
[root@localhost orinoco-usb-0.2.2]# make load
insmod driver/firmware_class.o
insmod driver/hermes.o
insmod driver/orinoco.o
insmod driver/orinoco_usb.o
[root@localhost orinoco-usb-0.2.2]#

Prekopirani svi moduli u /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net/wireless

[root@localhost driver]# depmod -a
depmod: *** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net/wireless/firmware_class.o
depmod: *** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net/wireless/orinoco.o
depmod: *** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net/wireless/orinoco_cs.o
depmod: *** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net/wireless/orinoco_pci.o
depmod: *** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net/wireless/orinoco_usb.o
[root@localhost driver]#

ali tamo su moduli npr. orinoco.o.gz (ima li to veze)

[root@localhost driver]# modprobe orinoco_usb
/lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net/wireless/firmware_class.o: unresolved symbol irq_stat_R346aa8e2
/lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net/wireless/firmware_class.o: unresolved symbol remove_proc_entry_Rf05ffaa5
/lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net/wireless/firmware_class.o: unresolved symbol create_proc_entry_R74d25774
modprobe: insmod /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net/wireless/firmware_class.o failed
modprobe: insmod orinoco_usb failed
[root@localhost driver]#

To je to.Kako sad ovo rijesiti?

Prema ovome cini se da si sve OK uradio…
Iskreno govoreci ja sam radio sa drugim tipom kartice i drivera ali sam iskoristio svije iskustvo da bi ti bar malo pomogao… potrazi neki drugi driver…
sta ti kaze iwconfig i sta ti kaze tail -f /var/log/messages kada tek ukopcas uredjaj?

Evo rrreššenjnja:

[quote]prije ovog "make KERNEL_SRC=/usr/src/linux-2.4.22-26mdk i uradi kako treba

depmod: *** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net/wireless/firmware_class.o
[/quote]

Koristiš source od jedne verzije kernela a instalirana je druga :slight_smile:

Hvala Vedrane :slight_smile:
Imam jos jedan mali problem,nestao mi je meni u Mandrake-u i popravim to,uradim update (rpm) i meniji rade,medjutim sad ne mogu rpm fajlove instalirat.Evo jednog primjera :

[root@localhost Downloads]# rpm -i qt* error: qt-3.2.3-1.i386.rpm: MD5 digest: BAD Expected(6214a538c2ca589cdb65915ac1a7c818) != (ebd2706d2a3f0a88a22c543d40001d50) error: qt-3.2.3-1.i386.rpm cannot be installed [root@localhost Downloads]#

:?: :?: :?: :?:

nije ti potpis rpm datoteke dobar… ili je nisi citavu skinuo ili je napravljena sa pogresnim potpisom. Ako si siguran da si nasao pravi rpm package dole imas nesto sto bi ti moglo pomoci :wink:

rpm {--checksig -K} [--nopgp] [--nogpg] [--nomd5] [--rcfile <file>] package1 ... packageN

Pozdrav

Ice

http://start.linux.org.ba/Nestajući_meniji

Instaliraj ovaj update:
http://www.mandrakesecure.net/en/advisories/advisory.php?name=MDKA-2003:030-1