Pozdrav tek sam novi na forumu pa mi ne zamerite ako ima greskica hvala.
Ovako:
Instalirao sam Linux Ubuntu 8.10 i nakon instalacije mogu da se spojim na internet i da podesim ostalo sto treba.Konektujem se preko wireless karte WT-2000PCI , na Zona internet.
Medjutim prilikom prvog restarta racunara vise nema interneta,nevidim network manager niti mogu da biram jednu od baznih stanica od Zone , pppoe konekcija nije problem to znam da napravim.
Da li se mozda karta iskljucila pa je treba nekako ponovo ukljuciti, ili mozda treba da se instalira njen driver,al nevidim da treba jer prilikom instalacije OS ubuntu je prepoznao karticu i mogao sam bez problema na internet.
Da li se neko susretao sa ovim problemcicem,i ako zna da mi rekne i pomogde da ga resim pa da mogu i ja na net sa linux-som.
kad ti “padne” uradi sljedeće da vidiš da li ima uređaja
sudo iwconfig
sudo ifconfig
sudo dmesg
ps:
za više informacija o komandama koristi manual stranice npr “mannekakomanda” (izlazak je pritiskom tipke “Q” na tastaturi)
Jel moguće da je u pitanju laptop sa dugmetom za (de)aktiviranje wirelessa? Imaš li tu dual boot Windows, šta se desi ako uđeš jednom u Windows pa opet u Linux?
Kucao sam te komande u terminal i vidi mi karticu,znaci OS vidi i prepoznaje cip set od kartice cini mi se da je RaiLink RT61 802.11G i vidi je pod wlan0 sto je ok mislim.
Samo tamo gde mi je pre pokazivalo da imam jacinu signala i link Qvality sad su tu samo nule i ne prepoznaje bazne stanice.
Nesto sam citao pa nasao jedan tutorijal gde se sve tako isto desilo kao kod mene i pise da treba kao karticu aktivirati odnosko ukljuciti,i posle kauze ako nista od toga onda da se koristi neki ndiswrapper. Zna li neko kako se koristi taj ndiswrapper.