Planiram da kupim wireless misa. volio bih da kupim bluetooth pa da tako ustedim jedan USB jer mi ne bi treb’o wireles USB adapter, ali moj iBook nema bluetooth tako da bih morao kupiti i bluetooth USB adapter.
volio bih cuti iskustva koji mis (wireles i bluetooth) dobro radi na linuxu? ime, model… probao sam Microsoft IntelliMouse Explorer for Bluetooth i Logitech wireless (http://www.logitech.com/index.cfm/473/823&hub=1&cl=us,en) ali ni jedan ne daje znake zivota?
hahah ovo je kao gvordijev cvor, e Afane, Afane ti kad zapetljas to niko nemoze odmrsiti, sta ce ti mis na iboku imas pad i to OK, uposte ne kontam sta ce ljudima externi mis na notebooku se ako ovaj nije prikljucen na docking station (i tada ga ne prikljucujes na notebook)
ne insistiram nista. samo razmisljam “naglas”
ako laptop ima 3 USB-a i ima bluetooth i ako je imam bluetooth misa onda mi ostaje i dalje 3 USB-ja. a ako koristim wireless mis onda moram koristiti i wireless receiver a to znaci da ostajem sa 2 USB-ja.
a, mislio sam da bi mi bilo lakse da bude bluetooth a ne wireless, ali sam skon’to u medjuvremenu da imam takodje 2 starija desktopa koja ponekad koristim i koji nemaju bluetooth tako da bih morao imati takodje i bluetooth receiver - sto onda postaje isto k’o i wireless.
[quote=die7]hahah ovo je kao gvordijev cvor, e Afane, Afane ti kad zapetljas to niko nemoze odmrsiti, sta ce ti mis na iboku imas pad i to OK, uposte ne kontam sta ce ljudima externi mis na notebooku se ako ovaj nije prikljucen na docking station (i tada ga ne prikljucujes na notebook)
kupi radije macku :)[/quote]
uglavnom se trudim da koristim komande putem tastature i da ne koristim ni pad ni misa. ali mi je generalno lakse misem neg’ sa pad-om. a ibook ima prevelik pad pa dok jednim prstom “upravljam” drugim, slucajno dotaknem pad i sve uprskam. i onda vilenim.
malo me strah wireless misa jer znam sigurno da cu cesto ponijeti misa sa sobom, ostaviti ga usput i onda ga necu moci naci. jedino naci neki koji svira na poziv
pa jes’, nekako izgleda kusavo?
:D[/quote]
Al’ fakat, nikad mi se nije svidjala bilo kakva wireless varijanta tastature ili misa jer znam da kad bih ostao bez baterija da bi to sve izletilo kroz prozor pa kontam da sebi ustedim love
pa jes’, nekako izgleda kusavo?
Al’ fakat, nikad mi se nije svidjala bilo kakva wireless varijanta tastature ili misa jer znam da kad bih ostao bez baterija da bi to sve izletilo kroz prozor pa kontam da sebi ustedim love :)[/quote]
a, prema marfijevom zakonu, baterije ce ti se istrositi u nedjelju, poslije podne, kad nista ne radi pa ne mozes kupit nove.
[quote=afan]a, prema marfijevom zakonu, baterije ce ti se istrositi u nedjelju, poslije podne, kad nista ne radi pa ne mozes kupit nove.
kupis punjive baterije
Jedina stvar koju mrzim više od touchpada je onaj klitoris na thinkpad laptopima. Ništa ne može zamijeniti pravi miš i pravu tastaturu! Zašto pristati na neke blijede imitacije ako svakako 99% vremena radiš za stolom?
Jedina stvar koju mrzim više od touchpada je onaj klitoris na thinkpad laptopima. Ništa ne može zamijeniti pravi miš i pravu tastaturu! Zašto pristati na neke blijede imitacije ako svakako 99% vremena radiš za stolom?[/quote]
veda, bolji naziv ne postoji. svaka cast!
a posto koristim thinkpad, od danas svaki poged na tastaturu ce me doooobro nasmijati.
[quote=vedran]Ali tako se stvar zove! Mislim da niko ni ne zna zvaničan naziv, ni ja nisam znao dok nisam našao na wikipediji. http://en.wikipedia.org/wiki/Pointing_stick#Informal_names[/quote]
govoris o klitorisu ili pointing stick-u?