Wireless router!

Ako mogu neke preporuke za wireless router! Koji kupit, i zasto, i iskustva sa istima! :slight_smile: Jer planiram kupiti sebi neki za stan, znaci nista previse napredno, ali ipak sa par finih sigurnosnih opcija, itd… (linux na ruteru) xD

Koristim linksys wrt54gl, mac filter, podesavanje privatnog, javnog ip-a rucno,kanala 11, ogranicavanje brzine, podrska samo za bg protokole ga jedino ubija, ja imam samo abg podrsku na kartici tako da mi je svejedno, open source firmware, podrska odlicna, hvatam signal preko 400m. mislim da mu je bios temeljen na linux kernelu, znaci ssh,iptables vjerojatno ako ga imas hrabrosti flashat. ja jos nisam uradio. znaci ako ces ikad preci na ipv6 imat ces podrsku. barem se nadam.

sam proberi da ja ne biram za tebe

http://oldwiki.openwrt.org/TableOfHardware.html

trendnet TEW-639GR / D-link DWA-140 ver.B2
ako ti je brzina veca od 2MB/s onda gledaj router i karticu da imaju podrzan N up to 150-300mbps , G ide do 54mbps (2MB/s)

evo veoma fin site sa karticama i chipsetovima http://wiki.ubuntuusers.de/wlan/karten
http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwiki.ubuntuusers.de%2Fwlan%2Fkarten&sl=auto&tl=en

Radim kao administrator u wireless providing firmi i routeri koji su se najbolje pokazali su TP-linkovi. I routeri i access pointi.

Airlive takođe fino radi međutim nemaju baš neki životni rok. Sa TP linkom nećeš pogrješiti.