Wireless usb kartica-pomoc!

E ovako:kako da natjeram ovu karticu http://www.trendnet.com/langen/products/proddetail.asp?prod=265_TEW-424UB&cat=49

da radi sa slaxom?Koristim ovaj novi slax 6.1.1 i probala sam sa ndiswrapper-om ali nece.Jednom mi je uspjelo ali nece vise.Kada loadam ndiswrapper a zatim i kndiswrapper(gui) i preko gui-a mi kaze da ne moze da load-a ndiswrapper modul iako je on vec pokrenut!?!
Kada kucam u konzoli “lsusb” evo sta pise:

root@slax:~# lsusb
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 004: ID 0bda:8189 Realtek Semiconductor Corp. RTL8187B Wireless 802.11g 54Mbps Network Adapter
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
root@slax:~#

Sta da radim?Je li mozda pogresan modul koji sam skinula(ndisw.)??Ali pise da je za ovu verziju slax-a!

ima ono nešta “ndiswrapper list” ili tako nešta ne sjećam se više potraži po forumu, da vidiš šta ti je učitano i jel kako treba…

a za ostalo možeš ovako

sudo lsmod |grep ndis

poslije modprobe ndiswrappera uradiš dmesg|tail

Na Slaxu je defaulni korisnik root, tako da je Sudo dio viska. Takodjer, ne znam sad da dolazi ndiswrapper (slax je ipak distro na 190MB)

Ma sad mi je ne bitno,izivcirala sam se pravo!!!Vrlo cesto mi se desava da mi smrzne slax i moram resetovati jer nista ne reaguje!!!I nakon takva 2 puta ne moze vise da boot-a i onda ga moram ponovo instalirati!!Nemam pojma do cega mi je to a to mi se desava na 3 racunara,dakle mislim da nije hardware u pitanju.Posto na jednom laptopu koristim CF karticu umjesto HDD-a inst. sam ga tako da sam kopirala citav cd na CF karticu i zatim pokrenula onaj .bat fajl i to je to.A ne isplati mi se onda ga ni imati ako ce mi se ovo smrzavanje desavati ovako cesto:-(

http://www.slax.org/forum.php?action=view&parentID=17703
pogledaj i probaj drugi postna ovom forumo sto sam postirao ! nadam se da ce raditi na slaxu ( a inace nisu lose kartice rtl8187b)