da radi sa slaxom?Koristim ovaj novi slax 6.1.1 i probala sam sa ndiswrapper-om ali nece.Jednom mi je uspjelo ali nece vise.Kada loadam ndiswrapper a zatim i kndiswrapper(gui) i preko gui-a mi kaze da ne moze da load-a ndiswrapper modul iako je on vec pokrenut!?!
Kada kucam u konzoli “lsusb” evo sta pise:
root@slax:~# lsusb
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 004: ID 0bda:8189 Realtek Semiconductor Corp. RTL8187B Wireless 802.11g 54Mbps Network Adapter
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
root@slax:~#
Sta da radim?Je li mozda pogresan modul koji sam skinula(ndisw.)??Ali pise da je za ovu verziju slax-a!
Ma sad mi je ne bitno,izivcirala sam se pravo!!!Vrlo cesto mi se desava da mi smrzne slax i moram resetovati jer nista ne reaguje!!!I nakon takva 2 puta ne moze vise da boot-a i onda ga moram ponovo instalirati!!Nemam pojma do cega mi je to a to mi se desava na 3 racunara,dakle mislim da nije hardware u pitanju.Posto na jednom laptopu koristim CF karticu umjesto HDD-a inst. sam ga tako da sam kopirala citav cd na CF karticu i zatim pokrenula onaj .bat fajl i to je to.A ne isplati mi se onda ga ni imati ako ce mi se ovo smrzavanje desavati ovako cesto:-(