Woody update disc

Ima li iko woody 3.0r2 update disk?
Da li je iko koristio Debian sa novim KDEom?

Koji je debian u pitanju ? Stabilni, test ili nestabilni ?
Pakete za stabilni ( woody ) mozes naci ovdje:

[quote]deb http://download.kde.org/stable/3.2/Debian stable main
[/quote]

To je to …
Debian Woody 3.0r2

Evo skinuo sam sve ove silne pakete pa ako je neko zainteresovan neka se obrati…

Da ne otvaram novu temu,samo da pitam da li uz ovaj novi Debian dolazi KDE i sta se nalazi na tom update discu.

P.S.
Ne znam nista o Debianu ali ipak ga skidam sa neta :slight_smile:

Pa da te odmah (ne)razocaram stabilni debian ( woody ) dolazi sa
kde 2.2.25 ( sad sam upravo osvjezio listu dostupnih paketa ).

[quote] apt-cache show kde
Package: kde
Priority: optional
Section: x11
Installed-Size: 48
Maintainer: Debian QA Group packages@qa.debian.org
Architecture: all
Source: meta-kde
Version: 4:2.2.25
Depends: kdelibs3, libarts | libarts-alsa | libarts-bin, libkmid | libkmid-alsa | libkmid-bin, kdebase | kdeb
ase3, kdebase-audiolibs | kdebase3-audiolibs, kdebase-libs | kdebase3-libs, libkonq3 | libkonq4, konqueror |
konqueror3, kate | kate3, konsole | konsole3, kdebase-doc | kdebase3-doc, kscreensaver | kscreensaver3, kdewa
llpapers | kdewallpapers3, kuser, ksysv, kcron, kpackage, secpolicy, kghostview, kview, kmail, korn, ark, kab
, karm, kcalc, kcharselect, kdepasswd, kdf, kedit, kfind, khexedit, kjots, knotes, kpm, kpaint, kiconedit, kf
ract, ksnapshot, kruler, kdict, kdm | x-display-manager, kit, knode, ksirc, koffice, knewsticker, ktimer, kco
loredit
Suggests: aktion, kde-i18n, kde-games, kde-extras, kde-devel, anti-aliasing-howto, kdessh, artsbuilder | arts
builder3, kmix | kmix3, kscd | kscd3, noatun | noatun3, libarts-mpeglib | libarts3-mpeglib, korganizer, kdepi
m-libs
Filename: pool/main/m/meta-kde/kde_2.2.25_all.deb
Size: 7232
MD5sum: 4029e970ffd3e6f06946c91000afb856
Description: The K Desktop Environment
A metapackage containing dependencies for the core suite of KDE including
kdelibs, kdebase, kdeadmin, kdegraphics, kdemultimedia, kdenetwork, kdepim,
koffice, and kdeutils. Provides Suggests and Recommends for all other
KDE based packages.
.
Does not contain depends for Toys, Games, or Development packages.[/quote]

Mada je u potpunosti moguce instalirati kde 3.x
deb http://download.kde.org/stable/3.1.1/Debian stable main
na woody ali ne garantujem da ce ostale stvari da rade kako treba :wink:

Najbolji je kernel 2.2 :wink: 8)
Izašla je verzija 2.6.2 kernela za debian

Pa u svakom slucaju netrebas da cekas da se izda kernel za debian,
postoji uvijek kernel.org
Vanilla je najbolji ukus :wink:

Ali ako zelis debian kernel pogledaj ovamo:
http://www.backports.org/cgi-bin/package.cgi?search=2.6

Imam ja svih 8 diskova pa ako nekome treba, nije problem prepržiti.

Evo da se i ja nadovežem na temu… Ako je neko zainteresovan za woody 3.0r2 za Sparc neka se obrati. Dolazi na šest diskova.

gomez: get real, uporedi kernel 2.2 i kernel 2.6, prije svega manje rootkits ima za kernel 2.6, takodjer tu je i prevencija od rootkit-anja nekog rachunara (koristechi SELinux sa www.nsa.gov/selinux jer je LIDS u test phase za 2.6 kernel). Brzina, stabilnost ??? Mislim da se kernel 2.2 ne mozhe nositi sa 2.6

Taj post je bio šaljivog karaktera prijatelju.

shta se ja imam natezat sa tobom preko foruma… ja ti fino kazhem ti sad neshto svoje gurash… idi chitaj malo, ako hochesh da ti poshaljem par Linux Journals na adresu ???
hajde uostalom stha ti ja imam pametovat vishe koristish linux od mene, chak i odrzhavash server-e… wooow jel to tezhak posao ???
i nemoj me ni zvati prijateljom jer me u sushtini i ne znash

[quote]Najbolji je kernel 2.2 :wink: 8)
Izašla je verzija 2.6.2 kernela za debian[/quote]

Mislio sam na ovaj svoj post… Ni kriv ni dužan… hajd dobro.

Jah evo samo da kažem da sam danas natjerao woody 3.0r2 na dvije Sparc mašine (Nentra i Station 4) i želim ka kažem da sam oduševljen. Zaista prelijepo radi. Mehlem za Linux korisnika.
P.S.
Mislio sam da na ovom forumu vlada home, prijatna i prijateljska atmosfera?

ja sam samo prijatelj sa onima koji me dobro znaju, a tebe nazhalost ne znam, a i prema postovima vidim da se ne uklapash u profil mojih prijatelja…

Kernel 2.2.x nije dzaba tu, vrijedan je truda i sasvim je uredu, naprotiv ne odstupa puno u 2.6 osim novih drivera… Drugo servere je TESKO odrzavat, ko god misli suprotno bujrum…
Svako ima svoj ukus prema tome ne vrijedi vam pisat kontra stavove !

parafrazirano … “necu da se igram s tobom, jer ti kazes da je kernel 2.2 bolji od 2.6” :)))

[quote]Kernel 2.2.x nije dzaba tu, vrijedan je truda i sasvim je uredu, naprotiv ne odstupa puno u 2.6 osim novih drivera… Drugo servere je TESKO odrzavat, ko god misli suprotno bujrum…
Svako ima svoj ukus prema tome ne vrijedi vam pisat kontra stavove ![/quote]

Hmmm, ne znam ako je tebi teshko server odrzhavat, pogtovo vama “hacker-ima” (ukoliko se ne varam, bichar and maher ???)

Varas se i imas drugaciju predstavu stvari koja kruzi ulicama, ja sa bicharom veze nemam… Ono sto te muci mozes i na private message da posaljes, a to dali je server-e tesko odrzavat ili ne reci ce i drugi admini koji kruze forumom…