X problem

Ok po odgovorima sam skonto da ustvari meni nema nikakvih problema, kada ubacim boot disketu on me pita sta cu Win ili Linux ako ne izaberem nakon nekog vremena (30 sec ja mislim) on digne windows. E mene je zanimalo imali kakav nacin da se lilo pojavi bez te boot diskete, znaci da ja recimo pritisnem neku tipku (nesto kao del za BIOS) pa me on pita koji cu sistem, ali kolko sam ja skonto takvo nesto je moguce samo ako lilo instaliram u MBR. Inace sve radi tako da sam zadovoljan, tako da necu sad pokusavati ovo sa winbooterom da ne komplikujem previse, inace hvala na ideji.

I jos samo jedno pitanje koje nema puno veze sa ovim. Da li je moguce da sada vidim particije pod NTFS-om, kad se instaliro nisam sredio ono sa /fstab direktorijem pa sad ne vidim te particije, inace u rc.modules sam ukljucio podrsku za NTFS VFAT, i kakve su sanse da vidim USB stick, ukljucio sa podrsku za masstorage device ali neznam mogul ga vidjeti samo tako, bez drivera.

eto toliko, Hvala unaprjed na odgovorima

Edituj /etc/fstab i dodaj ove linije :

Znaci ovo ti je za NTFS particiju (samo prvo napravi dir. hda1 u /mnt)

Ovo je za USB Stick

A ako hoces LILO u MBR evo ti primjera. Znaci edituj /etc/lilo.conf

boot="/dev/hda" #ovo znaci da se lilo upisuje u MBR
prompt #znaci da ce ti ponuditi da biras sistem
timeout="50" #vrijeme za biranje sistema (5s) ako hoces vise: s*10

vga=normal

default=Windows #poslije timeouta Windows boot-a

other=/dev/hda1 #particija na kojoj se nalazi Win
       label="Windows"
       table=/dev/hda

image = /boot/vmlinuz
        root = /dev/hda3  #part. na kojoj se nalazi Linux
        label = Linux
        read-only

I poslije ovoga samo ukucaj “lilo” u konzoli i to je to.

Pozdravi,
Mirza

Pa fino rece covjek da nece u MBR :slight_smile: samo smo mu trebali malo pomoci da skonta sta hoce :wink:

Ama nije nikakva frka :slight_smile: Ja sam samo dao primjere pa ako hoce nek izvoli :slight_smile:

Pozdravi,
Mirza

Hvala