Xfs - fontserver u mreži

Interesuje me dali je neko uspio da naštima xfs server i ima iskustva sa konfiguracijom. Unatoč svim uputstvima , nemogu da pristupim serveru. +visi+

Ništa, proradilo je, sve u redu.

Hihihi interesantna ideja. Smijem li pitati za šta ga koristiš?

Pa ja uživam da pričam drugima o mogućnostima Linuxa iako tebi Vedrane možda nemoram objašnjavati šta je xfs jer te smatram iskusnim Tuxom :wink:
Imam stari Laptop 80 Mb Hard disk na kojem koristim tiny-linux. Upravo sam instalirao X i pošto znam da fontovi zauzimaju puno mjesta, odlučim da sredim ovaj laptop kao terminal za moj kućni računar koji će koristiti direktno njegove fontove. Tu imam i TrueType i hrpu nekih drugih Fontova koji su mi sada dostupni na Laptopu. Prvo sam pogriješio, je r je “Catalogue” bio pogrešno upisan. To sam prepravio i sad funkcioniše pravo. Merak je bio sa tcpdump “sniffati” na port 7100 i posmatrati kako mijenjaju informacije. Huh, trebalo je naštimati XF86Config-3 sa Clockovima. Jednom i nikad više. Samo da kažem našim kritičarima da je sa XF86Config-4 sve postalo puno jednostavnije. :slight_smile: Usput sam otkrio jednu veoma dobru mini distribuciju koja se da za razliku od mulinuxa odma pokrenuti sa diskete (bez odgovaranja na 30 Pitanja) i sadrži samo najkorisnije alate:
http://chris.silmor.de/hal91/index.html

Samo sam mislio da je možda lakše odmah raditi X forwarding jer ti onda ne trebaju fontovi (ili trebaju?)