Xp / fedora belaj

Instalirao sam Fedoru 15, preko one opcije da koristi jednu particiju sa XP-om i sve to normalno.
Kad palim PC izbaci mi grub i pita me šta ću

Fedora 15
Fedora 15 Safe Mode
Other

Ovo other je XP, znači kliknem na to “Other” i počne ono windows loadovanje (ona crta što se puni) i samo se PC restartuje i vrati me ponove na grub. Znači ne digne windows.

Neko ima riješenje?

[quote=amardugi]Instalirao sam Fedoru 15, preko one opcije da koristi jednu particiju sa XP-om i sve to normalno.
Kad palim PC izbaci mi grub i pita me šta ću

Fedora 15
Fedora 15 Safe Mode
Other

Ovo other je XP, znači kliknem na to “Other” i počne ono windows loadovanje (ona crta što se puni) i samo se PC restartuje i vrati me ponove na grub. Znači ne digne windows.

Neko ima riješenje?[/quote]
terminal sudo upgrade-grub ako nisi probao, ako jesi pitanje je imas li windows jos na disku

Ako se vidi NTFS particija iz Linux-a (kao root pokreni ‘fdisk -l’), onda još uvijek sve rješivo, ako se ne vidi, onda je vjerovatno instalacija fedore pregazila pogrešnu particiju.

možda je malo pojela Sys32 foldera, tako se meni desilo prije možda 4-5-6-7 godina samo što je tada bila neka fat particija, uradio resize, install reboot, nema više windows, boota malo i reboot :slight_smile: ih da sam tad znao što i sad, mogo sam probati montirati fat particiju i izvaditi šta se izvaditi može :slight_smile: