Sad ste pretjerali žestoko svi. Nemate se pravo na ovakvom forumu vrijeđat, a ni ti Adise nemaš pravo da na taj način omalovažavaš rad Win programera (koji su sigurno bolji od tebe, jer tvoje rezultate nismo vidjeli). Predstavljaš se kao čovjek za kojeg se bori IBM, Intel i Microsoft…
Neću ni da kažem šta je za tebe rekao kreator jednog od najkorištenijih internet Caffe Administratora…
Prestanite jer na takav način nećemo dogurati nidokle…
Sta je sa vama??? :rolleyes: Cemo ovo besmisleno prepucavanje??? Jel smatrate da ste toliko toga ucinili za Linux da bi sad se mogli pre***avati??? Uozbiljite se i da cujem rijeci izvinjenja,ODMAH
A sto se tice teme,pa ne izgleda lose,taj xpde,samo moje licno misljenje je da nije bas potreban (zasto praviti win na lin?).Ali eto,ako vec nekome treba,neka i njega…
Pozdrav
UndergroundMan
kao prvo ja vama kazem, xpde povezuje ljude, drago mi je sto me podrzavate, jer bes vas ne bih uspio na samom pocetku, prije svega bih zelio da se zahvalim svojim vijernim fanovima koji prate moje postove od samog pocetka, nisam ni bio svejestan da vas je toliki broj da ce te cak i za mene boriti. Hvala vam, iz Zenice, ove lijepe noci, dok uzdisem zenicki vazduh, i xpde mi je zauzeo samo 5% memorije, HAIL moji sljedbenici
grungy
[quote]Mislim da je došlo do zabune. Po mom mišljenju xpde ima svoje mjesto u Linuxu, ali samo kao prelazno rješenje. Nije valjda da će Linuxaši dozvoliti da Win uđe u Linux doslovno rečeno. Meni se prvom ta ideja ne sviđa. Uvijek ću radije pokrenuti Enlightenment nego xpde. Zašto?
Zato što ne kopira nikoga. Ponavljam, xpde je idealno rješenje za škole, te za korisnike koji se tek počinju baviti Linuxom.[/quote]
Ljudi … ponovo vam kazem :))) procitajte faq na www.xpde.org Tamo pise da cilj projekta nije da bude konkurent gnome-u i KDE-u nego samo da olaksa prelazak windows korisnicima na linux. Naravno … kod Open Source-a uvijek ce se naci neka budala koja ce uzeti source i pokusati ga razviti da bude konkurenicja gnomeu i KDEu ali ne vjerujem da ce uspjeti. Dakle nemate se sta brinuti Jedna od ljepota Linux OS-a je i to sto mozes birati sta hoces koristiti - pa makar to bilo i graficko okruzenje koje lici na windows. Ljudi ga ne vole SAMO zato sto je kopija windows okruzenja …
Ma hajd da puno ne filozofiram
Sretno Nedime u tvom pokusaju da osvojis Zenicu za Open Source ;)))
O ukusima se ne raspravlja. Ako zeli neko da koristi XPDE, neka ga koristi, niko od nas to ne moze (i ne bi trebao) zabraniti.
Sto se tice vrijedjanja, ona vise govore o vama nego o onima koje vrijedjate. Neke recenice su zaista pravo iznenadjenje i razocaranje…
:notkul:
Prvo da se zahvalim čovjeku što je započeo ovu divnu temu, bash mi je falilo malo prepucavanja, biću bolji čovjek kad se malo “istresem”
+Al+
Volio bih čuti šta o meni misli “kreator jednog od najkorištenijih internet Caffe Administratora”. Zar veliki ljudi imaju vremena za nas, obične insane?! Možda da me uputi u nove načine pisanja “Hello World”? Možda par novih trikova u VB, kakav virusčić?
Uvijek sam otvoren za nove izazove, a u međuvremenu saburam i čekam da mi naraste nešto kose…
+rr+
P.S.
Drago bi mi bilo da M$-ovci cijene moje mišljenje:
[quote]1) Win32 API je SMEĆE … Možda i pretjerujem kad kažem da je smeće, ali meni lično …[/quote]Možda još uvijek ima nade i za njih, :icon35: (o da da)
Pjesnički rečeno: Još nismo “žestoko pretjerali svi” :rolleyes:
[quote]
Ljudi … ponovo vam kazem :))) procitajte faq na www.xpde.org Tamo pise da cilj projekta nije da bude konkurent gnome-u i KDE-u nego samo da olaksa prelazak windows korisnicima na linux. Naravno … kod Open Source-a uvijek ce se naci neka budala koja ce uzeti source i pokusati ga razviti da bude konkurenicja gnomeu i KDEu ali ne vjerujem da ce uspjeti. Dakle nemate se sta brinuti Jedna od ljepota Linux OS-a je i to sto mozes birati sta hoces koristiti - pa makar to bilo i graficko okruzenje koje lici na windows. Ljudi ga ne vole SAMO zato sto je kopija windows okruzenja …
Sretno Nedime u tvom pokusaju da osvojis Zenicu za Open Source ;)))[/quote]
O tome sam i govorio…
A što se tiće Zenice i open Sourca, interesantno je zaista…
[quote]Prvo da se zahvalim čovjeku što je započeo ovu divnu temu, bash mi je falilo malo prepucavanja, biću bolji čovjek kad se malo “istresem”
+Al+
[/quote]
Bespotrebno…
Krajnje interesantno…
Ne bi želio znati šta o tebi misli vjeruj mi…
Ne bih da te potcjenjujem, ali svakako mislim da je bolji d tebe… (čovjek živi (čitaj jako dobro živi) od programiranja…
[quote]
P.S.
Drago bi mi bilo da M$-ovci cijene moje mišljenje:
[quote]1) Win32 API je SMEĆE … Možda i pretjerujem kad kažem da je smeće, ali meni lično …[/quote]Možda još uvijek ima nade i za njih, :icon35: (o da da)
Pjesnički rečeno: Još nismo “žestoko pretjerali svi” :rolleyes: [/quote]
hmmm…
Mislim da smo ipak pretjerali…
Samo da dodam da nemam ništa protiv bilo koga na ovom forumu (naročito ne protiv Adisa) i da je sve ovo odtišlo zaista predaleko.
Izvinajvam se ako sam koga povrijedio.
Što se tiče XPde a svaka čast Nedime, samo nastavi, ako želiš ja ću ti pomoći da prevedeš XPde, računaj u svakom smislu na mene.
Zenica rulez (zenički zrak zakon – ne radi Željezara ) 8)
kazem ja vama da je vec vrijeme da pocnemo siriti Zenicki patriotsko orjentisani nacioanlizam …zasto ne, pored ovoliko projekata lokalizacije?
XPde uopce nije los. Mnogo stvari nedostaju ali ipak ljudi moraju imati u vidu da je to tek verzija 0.4.0 i da ce on u buducnosti napredovati. Sto se tice same lokalizacije ja se pridruzujem i na moju pomoc mozes racunati Nedime. Ja sam ga jutros instalirao i ne vidim nista lose u tome da bi XPde pojedini korisnici mogli koristiti. Procitao sam faq na www.xpde.com i ljudi su sasvim upravu. Odlicna stvar za prelazak windows korisnika na Linux. Open Source je i to je najbitnije.
:borg: I’ll be back.
Zakon 8)
Mozda da lokalizirate OOo na zenicki Kad Vedran i Amila (i ko jos to ispravlja) isprave prevodi vi se zaletite i prevedite to na zenicki. Lagano je - mnogo ima istih rijeci. Samo dodas par “arrrrane mo” u svaki string i to je to :)))) Zenicanima ce draze biti koristiti softver ako on prica kao zenicki saneri :)))))
… eh, zamalo ne zaboravih … morate ubaciti i zvuk “Ceeeelik ceeeeeelik” … .ali to kad budete lokalizirali KDE pa umjesto onog startup sounda stavite taj ;)))) Mislim da bi to svakom pravom zenicaninu uljepsalo dan :))) (po mogucnosti snimite Eku kako to govori i dodajte “Daj mi marku, da me krene.”)
[quote]
Mozda da lokalizirate OOo na zenicki Kad Vedran i Amila (i ko jos to ispravlja) isprave prevodi vi se zaletite i prevedite to na zenicki. Lagano je - mnogo ima istih rijeci. Samo dodas par “arrrrane mo” u svaki string i to je to :)))) Zenicanima ce draze biti koristiti softver ako on prica kao zenicki saneri :)))))
… eh, zamalo ne zaboravih … morate ubaciti i zvuk “Ceeeelik ceeeeeelik” … .ali to kad budete lokalizirali KDE pa umjesto onog startup sounda stavite taj ;)))) Mislim da bi to svakom pravom zenicaninu uljepsalo dan :))) (po mogucnosti snimite Eku kako to govori i dodajte “Daj mi marku, da me krene.”)[/quote]
:lol: 8)
A ja sam mislio da je araneee mojj tuđi izraz. Nedime pridodaj i ovaj na listu najkorišzenijih riječi. 8)
Eka rulez 8)