dakle radi se o xubuntu 8.04 na laptopu koji ima wireless karticu i koristi Broadcom B43 wireless driver.
Kada desnim klikom misa odem na wireless konekciju u prozoru connection information imam ispis od 1Mb/s , kada ukucam u terminal iwconfig svaki put imam drugu vrijednost ali je opet negdje u rasponu od 1-10Mb/s
Kada u terminalu ukucam sudo iwconfig wlan0 rate 54M izgubim konekciju za mrezu i kao da trazi konekciju prilikom cega me pita za WPA key koji ja ukucam ali meni svakih 3 sekunde opet iskace prozor da ukucam WPA key i sve tako u nedogled a od konekcije nista…
Da napomenem da je jacina signala prema wireless routeru u rasponu od 60-80% i da sa iste lokacije pristupam routeru “drugi laptop” sa win7 bez problema .
a sta kaze ifconfig? dmesg | grep ucode , iwlist wlan0 scan? koji je kernel: uname -a. jesi li instalirao driver preko system, adminitration, hardware drivers? jesi li probao iwconfig wlan0 rate auto. mozes takodjer pokusati jednu od sljedecih slobodnih
5.5M, 11M, 24M, 36M, 48M
upisi sudo iwconfig wlan0 rate auto radi ovog zadnjeg dijela “Operation not permitted”. ugasi kljuc na routeru zatim se opet pokusaj spojiti. nesto mi je ova linija upala u oko Signal level=-68 dBm Noise level=-71 dBm. pokusaj izmjenjati 1,6,11 kanale na routeru pa vidi ima li ikakve razlike
sudo iwconfig wlan0 rate auto < upisao i naredba se izvrsila… nema nikakvih promjena stoji 1Mb/s
pokusaj izmjenjati 1,6,11 kanale na routeru pa vidi ima li ikakve razlike < pokusao i nema promjene
pitanje: jeli moze biti do " Wireless Network Mode: Mixed" da stavim samo g-mode?
edit: evo pokusao sam i nista opet
iwconfig
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
wmaster0 no wireless extensions.
wlan0 IEEE 802.11g ESSID:"linksys"
Mode:Managed Frequency:2.462 GHz Access Point: 00:21:29:65:D2:6F
Bit Rate=1 Mb/s Tx-Power=27 dBm
Retry min limit:7 RTS thr:off Fragment thr=2346 B
Link Quality=65/100 Signal level=-65 dBm Noise level=-71 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
moze biti do mode-a. stavi fiksno.
meni stalno upada u oci Noise level=-71 dBm. toga u mene nema. jesi li instalirao STA driver ili koristis b43 sa firmwareom (b43-fwcutter).
[quote=Wizz]moze biti do mode-a. stavi fiksno.
meni stalno upada u oci Noise level=-71 dBm. toga u mene nema. jesi li instalirao STA driver ili koristis b43 sa firmwareom (b43-fwcutter).[/quote]
Eh kralju to ti nebih znao reci (za drivere)
Kako je sve islo, dakle fresh instalacija XUBUNTU 8.04 i nisam imao wireless, ukopcao sam ga na mreznu kablom i on je sam povukao drivere koje sam ja ukljucio “Enabled” tu sam samo kvacicu stavio Broadcom B43 wireless driver
Jucer mi je jedan kolega dao link za drivere koji bi mogli pomoci ali je fulao verziju i dao mi “Karmic coala” verziju drivera pa ih nisam mogao povuci…
Pogledacu jos veceras sta mognem posto danas fizikanerim pa ne stignem tebi hvala sto mi pomazes …
dobro, posto ubuntu ima naviku malo poremetit te stvari sa driverima probaj instalirati driver prema upustvima sa ove stranice: http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43
da saznas koji kernel vrtis na racunalu upisi u terminal uname -a
takodjer postavi ako mozes output od dmesg | grep wlan i dmesg | grep firmware
ma ne moris, tu je raja da pomogne. nasao sam ovaj link . tu se opisuje bug koji kaze da tvoja kartica iz nekog razloga ne moze postici veci rate. pise da su neki uspjeli sa ndiswrapperom, nekima radi iwconfig rate. ovaj tip ima istu karticu ko u mene, ali ja ne mogu reci jeli bilo problema jer sam u vrijeme 8.04 bio na zici. takodjer ima jedan komentar koji kaze da kartica stalno prebacuje izmedju short i long preamble, sto se i meni desavalo na tom kernelu. u primjetio sam da mi procesor skoci za nekih 20% dok se to desava. syslog mi bio pun toga. smijesna stvar je bila sto je to nestalo sa novijim kernelom, pa mislim da to ima veze sa verzijom drivera. preporucam noviji ubuntu. ako nista onda noviji kernel.