XUBUNTU 8.04.x wirelless problem

Instalirao sam kao dodatni OS XUBUNTU 8.04.x i sve radi odlicno osim wirelless konekcije.

Potpuni sam pocetnik za UBUNTU pa bih molio nekoga da mi objasni kako da podesim konekciju. Malo sam podesavao sta sam znao i ikonica 2 PCa u gornjem desnom kutu su dobila status konekcije ali interneta nema pa tako ni mreze. Koliko sam skuzio mrezna karta je instalirana i radi ali ipak konekcija je 0 bodova.

Za lokalnu mrezu sam stavio

IP 192.168.0.133
Subnet 255.255.255.0
D Gateway 192.168.0.1

DNS 192.168.0.1 <= NAT
212.39.98.161

Na wirelless routeru nemam nikakve zastite osim MAC filtera u koji sam ubacio racunar sa problemom vec odavno i na windowsu (sa kojeg sada pisem) sve radi odlicno

Preporučio bih noviji Xubuntu, prvo zbog boljih drivera za wireless, a i zato što je samo XFCE okruženje puno zrelije. Lično sam smatrao Xfce neupotrebljivim u toj verziji, a sada radi vrlo fino.

Takođe, MAC filter ti nije nikakva zaštita jer je trivijalno zadati koju hoćeš vlastitu MAC adresu kartici.

OK evo uzimam sa neta PC (Intel x86) alternate install CD XUBUNTU 9.10 (Karmic Koala) valjda ce taj biti dobar :slight_smile:

P.S. U mene je AMD Mobile sempron, to je to??

Znam da je MAC filter nikakva zastita ali kako u susjedstvu nemam spijuna sasvim dovoljna za sada :slight_smile:

upalis mac filter, zadas staticku ip, ugasis dhcp, podesis netmask i to je to :). moze biti da cak ima i blokiranje ip adresa na routeru al to ovisi o routeru.

Sve proradilo, skopcao se na net putem wired mreze nakon cega je XUBUNTU povukao drivere za wifi :slight_smile: