Da li je neko koristio ikada yast2 autoinstall. Skinos sam HOWTO al mi nesto neide kako tamo pise. Imam na PC-u (od kojeg bi napraio server), na kome je 8.1, a htjeo bi preko mreze nabaciti 7.3 na laptop, kako da to uradim. Ako ima neki drugi nacin dobro je doso.
Inace imam i nekih problema oko namjestanja FTP servera, a kako HOWTO kaze mislim da je NFS OK. Pa ako se neko i za FTP nadje nebi bilo lose.
Sto se tice namjestanja ftp-a pod suse linuxom, javi se sahbazu, on ti je maher za to. Ako ti on ne moze pomoci , onda ti moze poslati ili pokazati gdje mzoes skinuti/vidjeti neki how-to.
Ovaj howto ili manual sta je vec mi je dobro pomogo, mada sam moro prvo da ga prevedem da bi bio 100% siguran u ono sto citam, tako da ce se taj prevod uskoro naci ovdje, samo da ga malo modufukujem, ako budem imo vremena, a ako ne bice ovakav kakav jeste.
U svakom slucaju uspio sam instalirati na client masinu linux SuSE 7.3, a server je SuSE 8.1
Dobro pitanje. Imo sam ja na client-u 8.0 medjutim pokazalo se da masina nemoze bas da ga podrzi. Jer je laptop malo stariji i sa losijim performansama. Taman kad sam odlucio nabacit 7.3 crkne CDROM i onda sam moro ici na ovu verziju instalacije preko mreze. Sreca moja i znanje momaka sa foruma su uspjeli da instaliraju 7.3.
Sad nije problem, moglo bi se bilo sta bilo gdje instalirati preko mreze. Kad jednom dobro proucis stvar onda je poslije lahko ako nedje nesto zapne i slicno, jer mores pretpostavit kako rijesiti problem, gdje naci odgovor i sl.