Objavljena je nova verzija sistema Zamger v4.1. U ovoj verziji dodan je čitav niz novih opcija i mogućnosti, između ostalog:
- mogućnost prijavljivanja ispita
- potpuno anonimne ankete
- modul za upravljanje projektima, nudi mjesto za komunikaciju između studenata koji rade u manjem timu i nastavnika
- plan studija, omogućuje automatsko kreiranje predmeta u novoj akademskoj godini i štošta drugog
- moduli Kolizija i Ugovor o učenju omogućuju studentima izbor predmeta za sljedeću godinu u skladu sa planom studija
- više instanci istog predmeta (npr. predmet koji je zajednički za više studija) su spojene u prikazu i u bazi, što je zahtijevalo značajan redizajn baze, a time je ukinut i studij “Prva godina studija”
- znatno unaprijeđen modul za prijemni ispit, omogućuje postojanje više termina prijema za razne cikluse, omogućen upis na studij kroz modul osoba
- dodan pogled na dosje studenta na predmetu za predmetnog nastavnika (svi podaci vezani za aktivnosti jednog studenta na predmetu, sa mogućnošću izmjene)
- znatno redizajniran i unaprijeđen kod za: raspored, obavještenja, administraciju predmeta (moguć pregled ponuda kursa i opcije specifične za to), osoba (manuelni upis na predmete, upis na studij, podaci o prijemnom ispitu, bolji status studenta…), administraciju ispita (omogućena promjena i brisanje ispita), grupa i zadaća (moguć download svih zadaća odjednom), promjenu studija (sada je moguće ustvari izvršiti promjenu uz upis studenta na novi studij i predmete), kalkulator prosjeka itd.
- novi izvještaji: historija, pregled upisanih studenata, statistika predmeta
- poboljšana provjera isteka sesije za interaktivne kontrole (prisustvo, ispiti, ocjene)
- unaprijeđena podrška za Internet Explorer
- više novih opcija u raznim modulima (spisak je predugačak da ga ovdje navedemo), kao i veliki broj ispravljenih grešaka… Detaljan spisak možete naći u logu izmjena (rad na v4.1 je započet sa SVN revizijom 186, što sam propustio markirati u logu).
Ovom prilikom se želim zahvaliti svima koji su doprinijeli testiranju i unaprjeđenju Zamgera, prije svega studentima koji su odbranili završne radove na temu Zamgera (Haris Agić, Admir Herić, Nermin Softić), te mentorima koji su podržali radove na temu Zamgera (prof. Šupić i prof. Šabić). Takođe se želim zahvaliti i svima onima koji su mi slali brojne sugestije, neke od njih korisne, a neke ne pretjerano
Primijetio sam da moj trenutni hosting dekompresuje arhivu prilikom downloada! Ukoliko ne uspijete otvoriti fajl, probajte ga preimenovati iz ime.tar.gz u ime.tar, odnosno u komandnoj liniji kucati tar xvf ime umjesto tar xzvf ime.