zelim uporedo sa winXP koristiti SUSE
moze li mi neko dati link gdje mogu naci materijal, tj. neki site gdje je opisan proces instaliranja i objasnje za osnovno podesavanje
p.s. par savjet nije od koristi, ovo je prva instalacija Linuxa :rolleyes:
zelim uporedo sa winXP koristiti SUSE
moze li mi neko dati link gdje mogu naci materijal, tj. neki site gdje je opisan proces instaliranja i objasnje za osnovno podesavanje
p.s. par savjet nije od koristi, ovo je prva instalacija Linuxa :rolleyes:
suse uglavnom predloži najbolju soluciju prilikom konfigurisanja i instalacije sistema, npr ako imaš 5GB viška na windows particiji on će automatski uraditi shrink windows partition na onoliko koliko mu treba, ako imaš malo, npr 500 MB ili 1GB nemoj snimati jer ćeš imati samo linux bez grafičkog okruženja - što je loše za početnike, ako imaš dosta prostora na HDD-u neće biti problem ako se upustiš u instalaciju i samo “vičeš yeees”
a kakve su sanse da taj neko, ko to radi prvi put, formatira HDD? :rolleyes:
tako se prica… :?
Ako ne budes dirala postavke koje ti on sam ponudi prilikom instalacije - nikakve. Odnosno, sasvim jednostavno mozes pomocu kliznih traka (lokalizacija na djelu 8) ) mjenjati koliki ce procenat prostora pripasti linuxu a koliki windowsu, bez ikakve brige.
tnx
nek mi je sretno
Ako si ikada radila sa Partition Magic ili sličnim programom ne bi trebala stvarno imati problema, a ako ne drži se ponuđenih vrijednosti.
radila… ma i da ode sve… snimicu sve prije toga, nije zensku vjerovat :rolleyes:
:lol: OK javi kako je proslo
proslo je super :kul:
nisam nista izbrisala usput heheh
eto, hvala vam gdje culi i gdje ne culi