Thanks to Aleksandar Savic and Zlatko Sehanovic for correcting this.
Poštovani,
Želio bih pronaći ljude koji su zainteresovani za organizovanje događaja u Bosni. Posebno bi željeli organizovati konferenciju ili seriju konferencija za predstavljanje i promociju Linux-a, FLOSS-a, Wikipedia-e i Openstreetmap mapa.
Mi bi trebali oformiti projektni tim, idealno bi bilo da organizujemo, godišnju internacionalnu konferenciju kao FOSDEM ili SFK u Kosovu. Radio sam par godina na Kosovu i tamo smo napravili flossk.org i organizovali godišnju konferenciju.
Javite mi da li ste zainteresovani da radite na ovome, ili ako poznajete neke ljude koji bi možda htjeli da se pridruže.
Dear Sirs,
I would like to find people who are interested in organzing events in Bosnia. Specifically we would like to organize a Conference or a series of conferences to promote linux and free software, Wikipedia and Openstreetmap . We need to build a project team, ideally we would organize a yearly international conference like FOSDEM or the sfk in kosovo.
I have worked for the last years in Kosovo and we setup flossk.org and organized the yearly conference there.
Let me know if you are interested in working on this for bosnia, or know people who are.
Za početak, probaćemo organizovati pojavljivanje 4 sijede glave ULK-a na tom codecademy eventu (codecademy je pravo fina ideja, probajte!).
Mi se svakako četvrtkom nalazimo na nekim kahvama kad imamo vremena. Koliko mi imamo vremena, to je pravo diskutabilno, ali lijepo bi bilo vidjeti nove face.
S druge strane, i ja bih da primjetim totalno odsustvo mlađih generacija, možda ih i nema više na ovom forumu?
Hvala na odgovoru. Vjerovatno ni sam necu moci doci na codeacademy event. Bilo bi lijepo da suradjujemo sa vama, jer je ovo jos uvijek u nekoj “pre-alfa” fazi pa nas nema puno (dok ideja za rad ima puno). Tako da nam je cilj za sada prikupiti dovoljan broj zainteresovanih ljudi. Kao sto mozete vidjeti na ideascale-u nas trud se nece odnositi samo na GNU-Linux nego na sve dijelove FLOSS-a niti ce biti striktno vezan za programiranje i tech stranu FLOSS-a. Za sada Aleksandar i ja (Zlatko) vodimo organizaciju uz pomoc James Michael DuPont-a.
Sto se tice mladih mislim da ce mo ih ovim projektom uputiti ka FLOSSu.
Ja imam 16 godina i voljan sam prisustvovati prezentacijama itd…al je problem radi godista nisam u prilici da dolazim u sarajevo…ak bvude sta blize…svakako da cu doci…