Interesuje me da li je ova gnome distribucija live,tj ona sto se moze skinuti sa stranice njihove!?Vidim ima posebno live verzija pa kontam da li je gnome verzija live ili ne!?
Hvala
nije, Xfce je
Zenwalk je odlicna distribucija, koristim je vec duze
[quote=die7]nije, Xfce je
Zenwalk je odlicna distribucija, koristim je vec duze[/quote]
Znaci valja!?Ja kontala onda da skinem onu live verziju,dakle ona live je bazirana na xfce!??
[quote=mladapartizanka81][quote=die7]nije, Xfce je
Zenwalk je odlicna distribucija, koristim je vec duze[/quote]
Znaci valja!?Ja kontala onda da skinem onu live verziju,dakle ona live je bazirana na xfce!??[/quote]
da Xfce, ma Zenwalk je zaista divan
[quote=meho_r][quote=anger]http://www.slax.org/
nema dalje :D[/quote]
Možda partizanka hoće nešto bliže :P[/quote]
hihi
[quote=meho_r][quote=anger]http://www.slax.org/
Eh,ti vazda moras dobaciti nesto:-)
Ma ne znam vise fakat sa ovim ubuntu-om sta da radim non stop mi padaju programi.Sad opet imam problema sa mrezom.Wicd mi otresao pa daj reinstaliraj.
Da novu temu ne otvaram: odjednom mi sada trazi root password kada resetujem ili gasim racunar!?Gdje to da onesposobim u ubuntu-u!?
Tako mi sve poludu s vremena na vrijeme:-)
[quote=mladapartizanka81][quote=meho_r][quote=anger]http://www.slax.org/
Eh,ti vazda moras dobaciti nesto:-)
Ma ne znam vise fakat sa ovim ubuntu-om sta da radim non stop mi padaju programi.Sad opet imam problema sa mrezom.Wicd mi otresao pa daj reinstaliraj.
Da novu temu ne otvaram: odjednom mi sada trazi root password kada resetujem ili gasim racunar!?Gdje to da onesposobim u ubuntu-u!?
Tako mi sve poludu s vremena na vrijeme:-)[/quote]
koji to stroj imas?
Zar nisi jednom napisala da je ubuntu 9.04 bio OK i da je sve radilo kako treba?
Ljudi zure sa update sistema, vidis ja instaliram samo kriticne patchove a aplikacione samo onda kada vidim da zaista nesto ne stima…imam 12 privatnih PC/Notebooks i kada bi svaki put kada izadje novi release/update radio bi bilo kruzenje od 1 do 12 i nazad.
Predlog
1.Testiras par Distribucija (Ubuntu, Suse, Debian, Slack)
2. Izabers onu sa kojom mozes najbolje da radis i optimalno podrzava tvoj PC
3. Instaliras, konfiguriras, testiras i napravis backup kad je sve OK
4. Koristis
Kada se tvoj relase vise ne podrzava instaliras noviju tj. dokazano stabilni release
Za testiranje uzmes drugu particiju ili virtualnu masinu i izivljavas se do mile volje sa novim releaseovima, updatesima itd.
Ovakva jednostavna filozofija zna sacuvati dosta zivaca
Ma znam ali ko kad ja vazda hocu sve da je up to date:-).
Radila je,i ne znam sto je nisam ostavila na 9.04 ali kad djavo ne da!
A nikada mi bolje nije radilo ni jedan ubuntu do 8.04 verzije.Po meni to je fakat jedan od najboljih i najstabilnijih!
Najgore je sto mi se ovakve stvari nisu ni u jednom ubuntu-u desavale.Sve aplikacije koje koriste kde se sada ili nikako ne pokrecu ili ruse vrlo brzo nakon pokretanja.Mislila da probam i 64bitnu verziju pa je ona i trenutno instalirana ali opet ista stvar.
Ma ja sam gresku napravila nedavno kada sam mandrivu stavila.Fakat je besprijekorno radila ali na njoj bas ne znam puno.Na ubuntu sam koliko toliko stela bar onog osnovnog,instalacije programa,komandi,on je nekako najlaksi.
debian brings the salvation. probaj i javi kako ide. meni je i slackware previse dobro lezao ali mi se ne da slagat irq zahtjeve jer mi stopa prokleti mis. vidio sam jednog lika kako je uspio sloziti puppy distribuciju. zalajes i dobijes :). nema sta nema :).
Ne znam cemu opsjednutost updateima, pa ne koristimo windows… Ja rijetko kad bilo sta updateujem osim, naravno, ako je neki security propust ili ako mi bas treba.
Die7 ti dobro rece, uzmes drugu particiju i onda testiraj koliko hoces pa ako radi onda apply na radnu
Zaboravih…
Takodjer, dobar prijedlog je da probas i druge distribucije, em sto ces znati kako svaka od njih radi, em sto ces naci neku koja ti bas odgovora.
Ljudi,hajte da ne otvaram temu novu,imam problem sa ovim trazenjem pass-a prilikom restarta i kao googlala sam i kaze da imam vise sesija otvorenih pa je to zbog toga.Evo sta kaze izlaz komande “ck-list-sessions”
Session1:
unix-user = '115’
realname = '(null)'
seat = 'Seat1’
session-type = ''
active = FALSE
x11-display = ''
x11-display-device = ''
display-device = '/dev/???'
remote-host-name = ''
is-local = TRUE
on-since = '2010-01-25T16:51:18.718498Z’
login-session-id = '4294967295’
Session5:
unix-user = '1000’
realname = 'mlada’
seat = 'Seat1’
session-type = ''
active = TRUE
x11-display = ':0’
x11-display-device = '/dev/tty7’
display-device = ''
remote-host-name = ''
is-local = TRUE
on-since = '2010-01-25T17:23:41.490746Z’
login-session-id = ‘4294967295’
Eh kako da ovu drugu sesiju ukinem nemam pojma kako se ovo pojavilo i zbog cega!??
=)
zenedu je live verzija i koristi xfce 4, a to su vec i mnogi prije mene pomenuli ovdje
A i standard edition dolazi sa istim gui
Gnome je gnome =D i u verziji 2.28
ja ga vec godinama koristim i za mene je jedan od naj linux-a iz slackware distro …