e ovako … imam Conexant HSF modem. prije sam imao instaliran Ubuntu 5.04 i modem je radio. doduse nisam mu bio skino ogranicenje ali je radio. sad sam digao Suse 9.3 Professional i nece da radi sa tim driverom. sad me zanima jel iko imao slicna iskustva i odakle je skidao drivere? meni se cini da on njih fino instalira, iako se modem ne vidi u kppp. posto imam vise drivera, kada probam uraditi hsfconfig, sa jednim mi javi da treba raditi nesto sa kernelom a sa drugim da ne odgovara toj verziji. ako neko zna tacan link drivera koji ce raditi zaista bih bio zahvalan.
poz svima
koliko ja znam postoje oni driveri za kernel 2.4 a za ove ostale moras platiti 15dolara, ja sam htio kupiti to, ali svi kazu bojkotuj, nemoj to kupovati, pa tako i radim. Cudi me da to do sada nije niko “uhako” pa da rade i pod 2.6 al neise. Drivere za Conexant pod Linuxom pravi Linuxant, a oni su ko fol nesto potpisali sa conexantom da prave officijelne, pa nemam pojma sta je bilo dalje.
i na Ubuntu mi je bio 2.6 kernel pa su radili. mislim da je u pitanju neka druga caka. mozda treba nesto podesiti. ajd ljudi govorite nemogu da podnesem ovaj winblows : ))0
cuj to?! wow… :shock: haman ja nisam uopste u toku, haj valjda ce javiti neko ko to bolje zna, ko ja ni ne koristim modem, samo mrezna ma ja sam skroz polupo loncice :lol:
i ja se nadam :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
rijesio sam problem… kompajlirao sam kernel i sada radi …
fazon je sto se mogu konektovati samo preko wvdiala ali nema veze nek radi bilo kako …
pozdrav i hvala