ZTE MF636 na Linuxu

Tacnije radi se o USB modemu koji BH Telecom isporucuje uz svoje 3G pakete. Jel moze neko potvrditi da radi na Linuxu? Najvise me zanima 4G surf i njegov Xandros. Tnx

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=5330

Vezano za Xandros, ne vidim svrhu korištenja danas distribucije stare skoro 3 godine, između ostalog na njega se ne može instalirati Firefox 2 (a kamoli 3) zbog prestare verzije gtk koju su Mozilla developeri svojevremeno odbili da podrže. Sam Xandros se odrekao te distribucije tako da nisu dostupni patchevi, poneki paket sa Debian Etch repozitorija se igrom slučaja može instalirati. Međutim Ubuntu Netbook Remix i Mandriva 2009 rade izuzetno dobro.

BTW probao sam koristiti 3G na Xandrosu, uz njega dođe neki vrlo zabavan applet za konfiguraciju mobilnog interneta koji se sam od sebe pokrene kada utakneš podržani uređaj (ne znam za ovaj bhtelecomov). Čini mi se da taj applet radi samo sa par podržanih tajvanskih provajdera :slight_smile: Ako ne bude radio, probaj dodati konekciju koristeći uobičajeni wizard (ako se ne varam ikona se zove Network na tabu Network).