a pitanje je bilo vise u smislu “dali je netbook od 10” dovoljan da me pogura tokom dana na faxu"
hvala za odgovor ;)[/quote]
ja u svom acer one imam 6-celijsku bateriju i traje mi do 6 sati, zavisi sta radim. ssd je malo spor, sad ganjam neki sata ssd koji bi mogo ugurat u kuciste i njega spojit na sata port (zalemit). Onda cu imati vise prostora i brzi disk , sto ce puuuno bolje radit :D[/quote]
ovo znaci da valja netbook za faxa, pretpostavljam
Change, samo sam odgovarao partizanki na pitanje zašto sam rekao da je prošla generacija i taj Aspire One od 700KM je prošla generacija, ali imho kod s10 dobiješ više za pare, s druge stane nema tog netbooka za koji bih ja bio spreman platiti više od 700 KM, pa to nije više netbook uopšte!?
a pitanje je bilo vise u smislu “dali je netbook od 10” dovoljan da me pogura tokom dana na faxu"
hvala za odgovor ;)[/quote]
ja u svom acer one imam 6-celijsku bateriju i traje mi do 6 sati, zavisi sta radim. ssd je malo spor, sad ganjam neki sata ssd koji bi mogo ugurat u kuciste i njega spojit na sata port (zalemit). Onda cu imati vise prostora i brzi disk , sto ce puuuno bolje radit :D[/quote]
ovo znaci da valja netbook za faxa, pretpostavljam :D[/quote]
u austriji aspire one imas uzet za oko 180 eur-a trenutno. Ne znam zasto su u bosni jos uvjek ogromne cijene …
volio bih cuti misljenje izmedju Aspire One 10.1, Asus 1000HE i Lenovo s10.
koristion Aspire One 8.9 i jedino sto mi je ikada zasmetalo je slaba baterija. 10.1 ide sa 6-celijskom baterijom i to bi mi trebalo biti dovoljno (mada mjerkam ou 9-celijsku :D)
koristi novi Atom N280, dobra baterija, dobar display…
koristim/koristio nekoliko lenovo/IBM mashina i definitivno su vrh hardware-a. poudan i dobro ide sa ubunutu-om.
i?[/quote]
aaaaaaa pa kazem samo.Mislila sam da je ovaj sa 6celijskom skuplji dosta ali je samo 30km skuplji od dr sto ima slabiju bateriju.A ne znam,meni je ovaj lenovo stvarno presladak,nekako mi najljepsi od ovih netbook-a nabrojanih.
Malo OT, ali ovo me podsjeca na moju suprugu koja ako je neko pita koje auto vozi ona odgovara CRVENO :D[/quote]
Da da,ali ja nisam tvoja supruga.btw nekako ovaj lenovo sto rece neko gore najvise nudi za ulozeno i opet-naaaajsladjii jeee!!!
screen kao da je pun prasine pa slika nekako “zrnuljava”. ali nije strasno.
tastatura je losa. tipke su premale za moje prste ali ne kontam zasto imaju toliki prostor izmedju tipki? tasteri su mogli biti komotno jos koji milimetar veci.
desni shift i strelice me izludise nadam se da cu se navikuti.
sredisnji dio tastature se “ulijeze” (zaboravio sam svoj vlastiti jezik) kad tipkas ERTYU i DFGHJ slova ??!? nema cvrstine, otpora. k’o da je gumirano?
tipke na tracking pad su jaaaaaaako tvrde. moram pravo pritisnuti. ne kontam? medjutim, ovo nije problem ovog modela nego svakog EeePC-ja. Sjecam se da sam to prvo primjetio kad sam prvi put imao neki EeePC u rukama.
kasnije cu testirati koliko dugo baterija STARNO moze izdrzati.
[quote=afan]stig’o EeePC 1000HE… evo vec ga koristim
utisci poslije prvih sat vremena:
screen kao da je pun prasine pa slika nekako “zrnuljava”. ali nije strasno.
tastatura je losa. tipke su premale za moje prste ali ne kontam zasto imaju toliki prostor izmedju tipki? tasteri su mogli biti komotno jos koji milimetar veci.
desni shift i strelice me izludise nadam se da cu se navikuti.
sredisnji dio tastature se “ulijeze” (zaboravio sam svoj vlastiti jezik) kad tipkas ERTYU i DFGHJ slova ??!? nema cvrstine, otpora. k’o da je gumirano?
tipke na tracking pad su jaaaaaaako tvrde. moram pravo pritisnuti. ne kontam? medjutim, ovo nije problem ovog modela nego svakog EeePC-ja. Sjecam se da sam to prvo primjetio kad sam prvi put imao neki EeePC u rukama.
kasnije cu testirati koliko dugo baterija STARNO moze izdrzati.[/quote]
mali dodatak:
boot (XP) je relativno brzo: desktop se pojavi nakon 40 sekundi. Izgleda kao da je zavrsen sa boot-om. Medjutim, kada sam klikn’o na Firefox trebalo mu je vise vremena da digne firefox neg’ obicno. izgleda kao da je boot-anje “zavrsavano u pozadini”. napravio sam opet test koliko vremena treba da se digne XP i firefox: 1 minut i 20 sekundi. Po meni poprilicno prihvatljivo.
poslije 4.5 sata rada preko baterije, full brightness, 4-5 aplikacija otvorenih i povremeno koristenje web kamere - potrosio 2/3 - 3/4 baterije. sweeeeeeet!!!
sto se tice vec pomenutog udubljivanja - navikao sam se na to pa mi vise i ne smeta.
sto se tice tastature STVARNO je zafrknuta. za one koju “ubadaju” sa jednim il dva prsta i nije toliki problem. onaj koji koristi svih 5 prsta trebace vremena da se navikne. samo, ne zaboravite: svaki put kada koristite normalnu tastaturu i vratite se na netbook - opet treba vremena da se naviknete. pretpostavljam da za provjeravanje email-a, surfanje i uglavnomkoristenje misa, tastatura ne predstavlja problem. ali za onog koji non-stop kucka, programira, pise,… - tasatura moze biti “destruktivni elemenat”. osim ako totalno ne predje na netbook i totalno se navike.
javim se kad opet zapazim nesto zanimljivo, vrijedno paznje…
baterija je nevjerovatna!!! juce sam ga imaoupaljenog cijeli dan na poslu, na LAN-u, sa USB misem, mozda sam ga koristio za surfanje (firefox) sveukupno 2-3 sata, ali je bio non-stop ukljucen.
dosao kuci i igr’o se sa netbook-om dok nisam otisao spavati,
jutros, pregledavam email, pisem ovaj komentar… I JOS UVIJEK IMAM 38% BATERIJE!!! SVE NA JEDNOM PUNJENJU???
ovu bateriju nes’ tako lako potrositi. naljepnica na netbook-u “All Day Computing” je 100% istina
i jos nesto: za cijelo ovo vrijem nisam cuo niti jednom fen da radi. EeePC je izuzetno tih