Banjalučki ULK

Otvorena je mailing lista: bl@linux.ogr.ba. Sve informacije na: http://linux.org.ba/mailman/listinfo/bl

Na mailing listu su upisani svi koji su bili aktivni na ovoj diskusiji. Dobit ćete obavještenje putem emaila.

Pozdravi,

Hoćemo li otvarati bi.linux.org.ba? :smt115 ili usk@ulk?

tz.linux.org.ba već otvorena. +uzdravlje+

OK! Ja odrzavam 3 sajta. A na jos 3 - 4 mozda i vise mislim da bih mogao da postavim baner ovoga sajta. Dakle mislim da je i to poprilicno sajtova za reklamu. Ajmo se onda zajedno dogovoriti kako da odradimo sve sto treba. Dali mislite mjenjati dizajn? Samo pitam.

Kako se misli organizovati i uredjivati poddomen?? Ako trebate pomoc tu sam.

Takodje ako Vam treba pomoc oko ovog sajta (glavnog ) tu sam.

Zaboravih reci ako Vam zatreba FTP samo javite.

I ako je moguce dobiti mail (nije da ih imam dovoljno) :slight_smile: ali bih radi mailing lista i sl stvari vezanih za linux da dobijem mail adresu trazim previse?

Da mislim da bih mogao jos nekih ljudi da dovedem na ovaj sajt.

Htio sam na banjalučki forum stavim Top temu o nabavci distribucija i traženju pomoći i da uputim ljude na ULK, međutim na stranici http://www.linux.org.ba/ stoji “Udruženje Linux Korisnika, FBiH - ULK”, što bi moglo da zbuni posjetioce. Treba li da stoji “Udruženje Linux Korisnika BiH” ili da ih uputim na bl.linux.org.ba?

Pozdrav.

Dobro sto si napomenuo. Mislim da bi ako zelimo da dobijemo jos korisnika (clanova) na nivou BIH da na sajtu pise ULK BIH jer ako je FBIH mislim da ne bi bas nesto postigli oko novih clanova
Posto je udruzenje BIH da tako i pise a da mi sa ove strane odradimo sto mozemo npr. sastanci i sl. sto mozemo da uradimo samomoramo malo bolje da se organizujemo tj. mozemo to i na kafi kao sto smo prije radili za neke druge sajtove i projekte… sta kazete???

[quote]Mislim da bi ako zelimo da dobijemo jos korisnika (clanova) na nivou BIH da na sajtu pise ULK BIH jer ako je FBIH mislim da ne bi bas nesto postigli oko novih clanova
Posto je udruzenje BIH da tako i pise a da mi sa ove strane odradimo sto mozemo npr. sastanci i sl. sto mozemo da uradimo samomoramo malo bolje da se organizujemo tj. mozemo to i na kafi kao sto smo prije radili za neke druge sajtove i projekte… sta kazete???[/quote]
Vjerovatno se radi o lapsusu pošto u naslovu prozora piše BiH (), a na stranici piše FBiH.

U jednom periodu smo bili zvanično registrovani kao “ULK FBiH” a sada smo samo “ULK” - bez oznake zemlje, jer vjerovali ili ne mora se podnijeti poseban zahtjev da bi se smjelo koristiti BiH u imenu (pa nije valjda ULK Zimbabvea, ali eto…) To je takođe u planu 8)

Stranicu treba popraviti.

Naravno, pošalji informacije na PP (korisničko ime, šifra, pravo ime)! Za ostale važi isto.

Popravljeno! Hvala što si javio.

Ok sto se tice stranice stvarno ima dosta informacija, samo mislim da bi moglo da se malo organizuje postavljanje linkova. Prijedlog, a prva stranica da bude malo bogatija i sl. samo prijedlog. Eh da ako treba pomoc javite. Takodje baner mi treba…???
a info cu poslati na mail, tnx :slight_smile:

Baneri:
http://www.linux.org.ba/index.php?l=prijatelji
Neki od njih nisu pretjerano dobri, možda čak imam i neke popravljene verzije…

Ma ko je uopšte dao ideju da se pravi novi portal i forum!?? Nema od toga ništa - moje mišljenje i želja. Forum sa deset članova, portal koji čita 5 ljudi - neka hvala :wink:

Poslije sajma znači vi šaljete distro potaja@cu (daj promjeni nick, svega ti - eto uzmi fidel castro - poklanjam ti ga) i onda on to pozajmljuje meni - ja Johnu - on dalje dalje dalje - i pokušaćemo da napravimo “proxy” LugBiH’a u Banja Luci.

Htio bih još da kažem u kakvoj se situaciji trenutno - ja - nalazim. Imam problema sa dialupom tako da me možda nećete “čuti” svaki dan, ali znajte da to ništa ne otkazuje, već možda samo odgađa. “Računajte na nas” :wink:

Ja bih da napravim “distro distro” (distribution distributer :slight_smile: ) a ima li iko da se prijavljuje da napravi naslovnu stranu (dakle, nama ne treba kopija ULK’a vec nesto sto bi uputilo korisnike na ovaj forum i mailing listu, ali nam treba sajt koji bi “pokazao” ljudima sta to mogu da urade u BL u vezi GNU/Linux’a) …

Josh samo da pitam, mozete li da instalirate mod_python na server? Hvala :slight_smile:

i ja kazem da nema potrebe za novim forum … dovoljna je poddomena sa par informacija o clanovima, sastancima, distribucijama itd …

kad to stigne do mene … ja predlazem da se nadjemo svi negde pa da napravimo neki sistem ili ti program rada :slight_smile:

sto se tice dial-upa nisam ni ja u boljoj situaciji … ove nase derikoze nas ogulise al se trudim da prezivim :smiley: :smiley:

P.S.

mozda bih i zamjeno nick al je isljucena ta opcija na forumu :slight_smile:

ja mislim da to može srediti bono… pošalji joj pp

[quote=]
Ja bih da napravim “distro distro” (distribution distributer :slight_smile: ) a ima li iko da se prijavljuje da napravi naslovnu stranu (dakle, nama ne treba kopija ULK’a vec nesto sto bi uputilo korisnike na ovaj forum i mailing listu, ali nam treba sajt koji bi “pokazao” ljudima sta to mogu da urade u BL u vezi GNU/Linux’a) [/quote]

KAo sto sam reko u vec vise mojih postova
nudim pomoc oko stranice i sl . stvari…

OPet kao sto rekoh u vec mojim prijasnjim postovima
reko sam da se ljudi u Bl nadju i oranizuju

Sto se tice foruma i portala to smo ljudi vec zavrsili tj. dogovorili da ne pravimo nego ide ovdje.

Eh opet ce ispasti da se nesto bunim, ali kao sto je bilo gore za onaj naziv FBIH danas sma vidio

ovo bi ipak trebalo kao zastava BIH :slight_smile: mislim

[quote]
ovo bi ipak trebalo kao zastava BIH :slight_smile: mislim[/quote]

a gdje je samo nadje tako zguzvanu… nacemo mi neku popeglaniju malo :wink:

Pozdrav

Ice

Eh sad poguzvana pa to je od vjetra.

:slight_smile:

http://www.33ff.com/flags/XL_flags/Bosnia-and-Herzegovina_flag.gif

evo je ravna.

ehh, bunis se kako da ne :slight_smile:
bilo kako bilo, moj izbor logo-a i ne radi se o zastavi vec o vragu i Bosni…
a sta je u bosni to sad svi mi manje vise mozemo da diskutujemo…

[quote]

ovo bi ipak trebalo kao zastava BIH :slight_smile: mislim[/quote]
Pa to i jeste zastava BiH :slight_smile:

OVako meni ne smeta sta ce biti tu ako su ljudi koji rade na forumu odlicni i ako se moze dogovoriti, ali u smisli da bi doveli jos ljudi i onda znate zbog cega sugerisem na neke stvari…

NEgo sta bi sa mojim Banjalucanima ne javljaju se niko nista ne govori da li cemo neki sastanak da napravimo. Sto se tice okupljanja i prostora ja sam bio na ETF-u student tako da znam neke ljude i profesore pa mogu da vidim za to samo se trebamo organizovati.