sacekacemo da stigne ovaj paket pa cemo se negde naci … …
moze i prije sto se mene tice … ja sam ovih dana dosta zazuet a trebalo bi uraditi nesto povodm one stranice …
sacekacemo da stigne ovaj paket pa cemo se negde naci … …
moze i prije sto se mene tice … ja sam ovih dana dosta zazuet a trebalo bi uraditi nesto povodm one stranice …
Aj kada stigne paket pa cemo onda i dogovoriti sta ide i kako tj. ja sam rekao da cu pomoci oko stranice jer radim na PHP.
Ej kako da se prikljucim u udruzenje mladih banjalucan… ups pardon, u Udruzenje Linux koriskika Banja Luka ???
[quote]OVako meni ne smeta sta ce biti tu ako su ljudi koji rade na forumu odlicni i ako se moze dogovoriti, ali u smisli da bi doveli jos ljudi i onda znate zbog cega sugerisem na neke stvari…
NEgo sta bi sa mojim Banjalucanima ne javljaju se niko nista ne govori da li cemo neki sastanak da napravimo. Sto se tice okupljanja i prostora ja sam bio na ETF-u student tako da znam neke ljude i profesore pa mogu da vidim za to samo se trebamo organizovati.[/quote]
Nikakvi sastanci nisu potrebni. Nećemo nikom prodavati prazne priče. Plan rada? Za početak dogovori preko foruma izgledaju dovoljno. Čisto da se iskristališe ko je koliko zainteresovan i ko koliko može da uradi.
I ja sam mišljenja da sastanci uživo nisu neophodni. Sve se možemo dogovoriti online.
Ja mislim mogu pomoći oko podešavanja Linuxa, nabavke nekih distribucija, prevođenja i sl.
Che, potaj@co, da li biste vi uradili stranicu (posebnu ili sakupili informacije da se dodaju na ULK-ove stranice) gdje bi bio spisak distribucija, ko ih ima, kontakt informacije (jabberID) i slično?
stvarno ne znam sta da ti kazem, mogu pokusati sklepati nesto samo da ne stoji onako prazno, nemam vremena da odradim nesto posebno a imam i dial-up tako da mi je sve nemoguca mislija… jedino da okacim cisti html sa par informacija dok ne bude nesto bolje
Onda će Che, pošto je on tražio domen?
Samo mu stavite Python.
Kako hocete svoj prijedlog sam dao jer je receno da bi se u Bl mogli odrzavati sastanci kao u SA. A da bi se takvo sto uradilo najlakse je sjesti i porazgovarati o svemu. To sam smatrao u smislu linux korisnici BL. Ako cemo davati ljudima on line podrsku to se podrazumjeva ali on line podrsku imate svagdje na savkom forumu gdje se neko pojavi. Pogledajte Sarajevo i sta oni i kako rade. Asj nista sredite to kako mislite pa… dalje cemo lako.
[quote]Onda će Che, pošto je on tražio domen?
Samo mu stavite Python. :)[/quote]
Bice bice, jednog dana, polaaako. Eee, jel gotov taj mod_python? Ja bih distroshop uradio u njemu … Kontao sam nesto sa XML-om - ovo ono - i onda sam uvidio da sam napravio slona od muve pa sam smanjio — zasto komplikovano kad moze jednostavno?
Samo da se malo “oslobodim”. Sve sam u nekoj panici ovih dana. Te skola, te sajam, T.Com …
HEj Che.guevara spominjes sajam… da li imas kakve veze sa tim? Odnosno da li ce biti u metalu ili…?
Sajam će biti dvadeset i nekog Septembra (vjerovatno 22.09) a ja ću možda biti na štandu gimnazije BL … Toliko. Imaćemo sajt posvećen sajmu, daću vam link kad ga napravimo da možete “zaviriti”
Bono, ahm, ide li mod_python?
Ide, ide! alens je zadužen za te stvari.
mod_python instaliran.
Da vidimo šta znaš, che.guevara!
E super
Konačno ne moram da “phperišem”. Zaista hvala. Biće nešto … Sad je sajam&škola u prvom planu, razumijemo se, naravno.
O smiješnim stvarima
Neki ljudi kažu da ih nervira .ba domena !?? O .bože … I kao zbog tog im smeta što smo se mi pridružili vama … I zbog nekih ljiljana mada mi nije skroz jasno kojih tačno …
Neko nam savjetuje da otvorimo sopstveno udruženje? HAHAHHAHA … Die separatisti … Možda po državi i nismo 100% zajedno, ali budimo realni, ovo je linux … a linux je internacionala … RS ima max 30 aktivnih korisnika linuxa do kojih se može “doći” …
Pitaju nas zašto nismo svoj host otvorili? Aj daj 200 KM godišnje (eh, pa neću ja neki kineski tamo …) plati domenu, reklamu, pa ćemo da okačimo stranicu na kojoj ćemo da “objavljujemo” “sadržaje” “ogromnoj” “masi” “Linux korisnika” u RS …
Hmmm … možda bi trebalo napraviti neku vrstu manifesta ovog udruženja koja cilja na pridobijanje ovih , naših nepovjerljivih prijatelja —
OK, Che. Sve je na dobrovoljnoj bazi. Bez politike, molim.
che.guevara, mani se tih filozofa koji samo pričaju a ništa ne rade! Bilo ih je kad smo i mi pokretali Udruženje sa raznim besmislenim komentarima i prognozama. To se, ukratko, zove ljubomora. U većini slučajeva nisu je ni svjesni.
Nađite neku ideju i pokušajte je ostvariti. Da li je to razvoj neke aplikacije, organizovanje nekog događaja npr. Install Fest, Burn Fest ili sl., organizovanje predavanja po školama, itd. Ideja ima, samo trebate sjesti i dogovoriti se šta je najinteresantnije raditi.
Predložila bih vam da se ipak uživo nađete jer se tako lakše dogovoriti. Također, mi ćemo vam rado doći u posjetu ili na vaš prvi sastanak da vam pomognemo oko organizacije/ideja. Samo recite kad!
ma i ja kazem tako … ljudi pricaju gluposti … mislim da mi trebamo nastaviti sa ovim bez obzira na ta laprdanja ljubomornih likova i jednostavno ih zanemariti
ma dva covjeka su dovoljna za pocetak! a vas koliko vidim ima 4-5… to je vec masa
bitno je da se krene da se nesto organizuje! onda ce oni koji su bili protiv poceti da dolaze jer ce uvidjeti da su pogrijesili!
ma bolje je jedan sastanak uzivo nego ovde neke stvari rjesavati! uzivo uz jednu kafu se kaze puno! a za to bi trebalo ovde 4-5dana! pa cak i da se nadjete na live chatu!
ajd ljudi, imate pozdrav iz beca! drztesenedajtese! ne moze nam niko nista jaci smo od sudbine!
o kefalo
donesi malo becke kave, ako takvo nesto postoji
Ko ce nam biti predstavnik (da ne kazem pretsjednik) - nesto kao - informacioni centar Ja bih predlozio John-a , ako se on slaze jer covjek je ozbiljan - ima posla :?:
bono, ide sve, nego, da li ste poslali distribucije potaja@cu ? I da li ih je on primio? Nisam se cuo sa njim (sa tobom xento, da da) pa ne znam …
Mojne mene. Nemam ja puno vremena. Budi ti, ionako si zadužen za bl.linux.org.ba.