Bosanski park piramida

Dok mi bivamo idioti, drugi uzimaju pare:

http://www.cafepress.com/bosnianpyramid

cafepress je najpoznatiji internet dzidzarski ducan, Made in USA, a slika nase Visocice, Sarajeva i sl. Pa vi sad vidite!

Ah sta ces takav smo mi narod. Al [quote]Some of the profits from this site will be donated to the Foundation responsible for the archaeological project.[/quote]
vrlo malo je moguce da je tu Semir upetaljan il neki amer iz fodnacije. Ma neam pojma, nije mi ni vazno.

Meni da je da se stvarno piramide nadju. Ja sam priznajem skeptican jer tonu sam ovog odma na pocetku pregledo al et, bilo bi fakat extra.

E kad se nadju piramide, otvorimo sepphire kios i prodajemo drinu oslikanu piramidama :slight_smile:

[quote=sapphire]Dok mi bivamo idioti, drugi uzimaju pare:

http://www.cafepress.com/bosnianpyramid

cafepress je najpoznatiji internet dzidzarski ducan, Made in USA, a slika nase Visocice, Sarajeva i sl. Pa vi sad vidite![/quote]
Ne, prodavnica je vlasnistvo bosnianpyramid.com (http://www.bosnianpyramid.com) a caffepress.com je “iznajmio” prodavnicu. ko platise malo vise ne mras imati njihov znak na vrhu. medjutim, ovo je smijesno jer je zarada samo jedan mali pocenat a “kajmak” ubire caffepress.com. sta’s, “bosanski biznis” :smiley:

Naravno Afane da CafePress ubire prihod, a sto je jos tuznije Fondacija Bosanska Piramida Sunca (dakle fondacija koja radi na otkrivanju piramide) nema nista s ovim, posto ime Bosnian Pyramid nije pod copyrightom.

Pozdravi,
Safir

[quote=sapphire]Naravno Afane da CafePress ubire prihod, a sto je jos tuznije Fondacija Bosanska Piramida Sunca (dakle fondacija koja radi na otkrivanju piramide) nema nista s ovim, posto ime Bosnian Pyramid nije pod copyrightom.

Pozdravi,
Safir[/quote]
Hm. Taj detalj nisam znao :frowning:

Upitna Piramida upitan Biznis,bice samo glupo kad se ipak dokaze da nema u tom brdascu ni P od Piramide.
Ocekujem jos samo da neko provali da je u blizini Lusci Palanke (strogi Grmec) pronadjen zivi primjer Ostrogota (prastanovnika BiH) u svom prvobitnom obliku,ono covijek zivi a pojma nema o nasoj civilizaciji…
Al vrijedan je Semir nace on i to,a nace se i oni koji ce od toga praviti lovu…

Jel’ ba vidjel ti onog Ostrogota majke ti…

pozdrav

@Die7 - Izvini buraz al sam me (posle … par stvari) vec pocinjes nervirat.

Kakve veze ima tvoj komentar na citavu pricu? Previse pricas al to nije tako, daj get real il koji k.

Slusaj mi smo ba Bosna, ne zanima nas i neamo pojma o biznisu, nismo mi u sta ja znam pa da znamo ovo ono. Pazi dobro, nas ne zanima ni biznis nit koji … vec da su piramide stvarno tu, jer to mijenja istoriju citavu Evrope. Ma kakvi i istorija eh piramide u bosni? Tako se to kaze.

De mi reci kolko si stvario vidio/cuo/procitao al fakat ista, o istim tim piramidama pa pricaj o biznisu, mislim stvarno si off f*cking topic, citanje naslova fakat pomaze.

@AbsintheSyringe

Dobro ne moze covjeka i netreba svako simpatizirati,niti to trazim od tebe …mozda jedino da bas toliko ne postanemo licni i da u buduce ne upotrebljavas vulgarnosti kad zelis da komuniciras sa mnom ok,hvala…(i mene smeta to sto tvoj pisani govor cesto je totalno ne razumljiv i ne povezan kao sto je i prepun psovki pa ti na to do sad ne skrecem paznju ovo je Linux Forum a ne Lingvisticki ili…)

1.Pratim to vec od 1. dana,jedino sto se ne orijentisem samo po bosanskim Informativnim izvorima i strucnim expertizama

1. bio sam vise puta na licu mijesta (onako u prolazu ali i sa namjerom)

3.Gornje navedeni primjer Biznisa nije jedina uvala Borova u BiH

4.Drago mi je da se ti smatras Bosnom …ono mi smo Bosna i ti fazoni…dobro je to,samo napred…

5.Koliko tema ima veze sa Linuxom,neznam…pa sto i ja nebi dodo koju…heheh

pozdrav

P.S Sory za ostale citaoce,al mnogo ne volem kad me neko proziva…

Ma piramida je definicija lozione :smiley:

Sto se Ostrogota tice, njih na nasim prostorima bas i nije bilo :slight_smile: Mozda u vrlo kratkom periodu nakon pada rimskog carstva, ali u svakom slucaju Germani na balkanu su prolazna pojava :wink: Autohtono stanovnisto ovih prostora uglavnom se sastojalo od Ilirskih plemena.
Nacionalni odbor za alternativnu historiju samo sto nije utrdio da su upravo onih naslijedili “faraone” :lol:

Ma nemoj tako…povrijedices nekom osjecaje…cuj Loziona…
Pa vidis kako sam ja prosao…

Ajd’ ovako …Neka bude da postoji ta Piramida…uzmimo kao moguce…a jel’ moze neko onda da mi objasni ko je to navalja …sudeci po valjanosti ljudi na prostoru Balkana …ono…mi bi je mozda i zapoceli graditi al pitanje dal’ bi i danas bila gotova…Evolucija i Revolucija…cuj Loziona heheh…ma jok nikako…

Neko ne kuzi zezu…ima ljudi koji ga stvarno uzimaju za ozbiljno…

pozdrav

NM 156 u pravu si što se Ostrogota tiče, germanska plemena koja definitivno nisu živjela na području današnje BiH, a teško da su kroz nju prolazili pri napadu na Rim.
A što se famozne piramide tiče, preduslov za bilo kakvu građevinu je postojanje razvijene civilizacije koja, bar po dosadašnjim istorijskim informacijama, nije postojala u BiH prije doseljavanja Ilira. A Iliri nisu gradili piramide. Ni Sloveni poslije njih.
Ako neko ima informaciju o plemenu koje je živjelo na prostorima današnje BiH prije Ilira, nek se javi.
A profit se uzimao i na glupljim stvarima od piramide tako da se ne treba oko toga previše zabrinjavati. Samo se nadam da se pare budžetskih korisnika neće trošiti na otkopavanje piramide, tek onda bih se osjeća kao idiot.

Nije bilo Ostrogota ma nemoj mi reci…vidi ti njega …ajde da se kladimo da ce ih Semir naci,nih je i rahmetli
Dzumhur jednom prilikom sreo pored vlasica (doduse onako pjan mozda se i prevario)…

Evo,ko mi Ostrogote hoce da izbrise iz nase povijesti nek rokne i slijedece stranice…cuj nije bilo Ostrogota…

http://www.geocities.com/bosnjacki_front/historija/etnogeneza.htm
http://bs.wikipedia.org/wiki/Talk:Narodi_u_Bosni_i_Hercegovini
http://hjem.get2net.dk/VRBAS/pedia/historija.html

pozdrav

Hehe, die7 ako ništa ti si temeljit. Nisam rekao da ni jedan Ostrogot nikada nije kročio na tle današnje BiH, samo kažem da prema istorijskim izvorima Ostrogoti nisu živjeli na prostorima današnje BiH. Pljačkali jesu, povremeno upadali i povlačili se.
U svakom slučaju, nisu se nikada dovoljno zadržali da naprave piramide.

btw, hvala na linkovima, zanimljivo.

Ma nista pljacka…nista piramida …citaj…

… seoba naroda je trajala stoljecima. Narodi su upadali povremeno u Zapadno Rimsko Carstvo, pa su 410. prvi put opustosili Rim. Neki od tih naroda osnivaju svoje drzave: Vizigoti u Spaniji, Ostrogoti u Italiji i na Balkanu, tako da i sva Bosna potpada pod njen sastav, Vandali u sjevernoj Africi. Bosna, preko koje su u tom periodu prohalali svi ti narodi kasnije dolazi u sastav drzave Langobarda. Nekoliko decenija kasnije nastaje prvo veliko srednjovjekovno zapadno kraljevstvo - Franacka (448-873.) u ciji sastav ulazi i tadasnja Bosna koja je najistocnija provinicija te drzave jer se granici na Drini sa Bugarskom, a kasnije sa Bizantom. U medjuvremenu, carevi Bizanta su prosirili su krscanstvo na veliki dio Evrope i vremenom su svi novopridosli narodi postali krscani i postepeno je cijela Evropa postala krscanski kontinent.

Ne dam na Ostrogote kao sto drugi nedaju tu piramidu,samo sto ja za to imam istorijske Fakte i dokaze,sutra idem za Grmec u potragu…eto…cuj…malo krali po Bosni…necemo tako…Vladali jarane…Vladali i zivjeli, i slus aus Amin…

pozdrav

P.S A i sutra cu registrovati drustvo za zastitu Ostrogota u BiH,nece meni tu neko samo tako…aaa moj baja ,bude bilo disciplinskih…da,da…

die7, dosta je diskutabilno šta je istorijski fakt. Na internetu ima svega i svačega tako da se rijetko kada neka neoficijelna stranica uzima kao ozbiljni istorijski izvor.

Odosmo sa piramida na Ostrogote.

A u svakom slučaju, ako su Ostrogoti koristili Open Source oružje i alate, pristupiću tom tvom društvu.

Da u pravu si sto se tice toga da odosmo od teme tj Piramide i biznisa…
Ovako …
http://www.infocast.dk/jp/jp.php?id=1172

Meni je u svoj toj prici najuvjerljiviji dio bio Semirov sesir…i mozda ono kopanje temelja za Mahinu vikendicu,a jes vidio plocu od babine kuce,onako na kamari…

pozdrav

P.S Ostrogoti su postavili pojam Open Source na Balkanu…clanstvo je dobrodoslo…posalji licne podatke da te registrujem…

Ako Ostrogoti nisu živjeli u Bosni, zašto su gradili crkve i ostavljali natpise sa runama?
http://www.arild-hauge.com/europe-rune.htm
http://www.aneks8komisija.com.ba/main.php?id_struct=6&lang=1&action=view&id=2481

Evo da sam sebe citiram :stuck_out_tongue: :

Vedrane, za baziliku koja se spominje u drugom clanku koji si naveo predpostavlja se da je bizantskog porijekla. Germani u tom periodu svakako nisu bili poznati po gradjenju crkava :slight_smile: Par cudnih natpisa moze se objasniti i na drugi nacin, jer su vise izuzetak nego pravilo.

Cak sam procitao dijelove clanaka(raspravu o njihovoj validnosti ovaj put ne zelim nacinjati) koje je die7 prilozio, i nisam nasao na ozbiljnije osporavanje teze koju sam gore naveo.

Dovoljno je osnovno poznavanje historije rane srednjevijekovne Evrope da bi se uocili nedostaci navedene teorije.

Pa strpite se dok se ne nastave istraživanja oko piramide pa da vidimo ima li tu šta…
Btw, ja u Visokom imam rodbine, baš pored piramide :slight_smile:

[quote=Emx]Pa strpite se dok se ne nastave istraživanja oko piramide pa da vidimo ima li tu šta…
Btw, ja u Visokom imam rodbine, baš pored piramide :)[/quote]
Je li porasla cijena zemljišta? :slight_smile:

To brdo stvarno liči na piramidu (ima neprirodno ravne strane), ali lično mislim da nema tu ništa, jer “ko je nabacio gomilu zemlje na piramidu i pored nje”?