BSD za Download?

Čujem dobre stvari za BSD, pa me interesuje dali je moguće BSD negdje Download-ovati. Rado bi isprobao ovaj sistem prije nego što ga kupim.Ako neko poznaje link, molim da ga stavi ovdje ( Hvala )

Babysitter

FreeBSD: http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/handbook/mirrors.htmlNetBSD: http://www.netbsd.org/Releases/</a>OpenBSD: ftp://ftp.kando.hu/pub/CDROM-Images/openbsd/

FreeBSD: http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/handbook/mirrors.htmlNetBSD: http://www.netbsd.org/Releases/OpenBSD: ftp://ftp.kando.hu/pub/CDROM-Images/openbsd///Nihad

Ako si u BiH, ja imam OpenBSD 2.8 (3xCD), 3.1 (3xCD), FreeBSD 4.2 (1xCD), 4.4 (4xCD) i NetBSD 1.5 (1xCD)

Ako ti sta od toga treba javi se na trip0d@lamerzorg.net

Hvala ti trip0d za ponudu. Ja sam ti u BiH tek sredinom Augusta, tako da predpostavljam da ću do tada skinuti probe iz Mreže. Hvala i Nihadu.

Babysitter

Evo nasao sam Live verziju od Njemackog NetBSD sto mi za probu super odgovara.Sad me interesuje kompatilnost sa linuxom.Znam da BSD zasniva na Unixu i da kompatibilan sa Linuxom.Dali to vazi za sve pakete u tar formatu ? Ili sa rpm ? Sigurno je to negdje objasnjeno, ali nisam sa engleskim najbolji.Posto imam A-DSL konekciju trebao bi naknadno instalirati jedan program koji je dostupan u tar.gz formatu.

Inace moram reci da je instalacija bila vrlo jednostavna ( nisam se nadao ) !

Pozdrav Babysitter

ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ISO-IMAGES-i386