Oni… nisu… normalni… hahaaha… do daha Jonuze, do daha…
Uhhhhhhhh…
A sada, najnoviji biser mudrosti iz današnjeg Oslobođenja. BTW riječ je o nekoj pljački nekih kompjutera:
[quote]Pored toga, oba kompjutera, kako doznajemo, imaju profesionalni sistem zaštite (“Bios”, op.a.), i ko ne zna pasvord ne može startovati Windows na tim računarima. Odnosno, bez poznavanja pasvorda oba ukradena računara ne vrijede mnogo…
Možda je interesantno napomenuti da, prema riječima poznavalaca kompjutera, u BiH postoji samo 3-4 hakera koji mogu mimoići spomenutu zaštitu sistema (na taj način da sa hard diska skine određeni čip, i vrate kompjuter na fabričke postavke. A nakon toga, skinu sve podatke koji su bili pohranjeni na kompjuteru). Takvi se hakeri, navodno, angažuju honorarno za pojedine organizacije…[/quote]
Mogu li se ja honorarno prijaviti za ovaj “hakerski posao”? Cijena prava sitnica, možemo se dogovoriti. Nisam siguran, ali mislim da se radi o računarima iz Helsinškog komiteta. Ne znam ko je pisao tekst ali ovakve sramote sam očekivao u Avazu. Mislio sam da je Oslobođenje ipak malo ozbiljnije. Izgleda da sam bio u krivu.
Na dnu ove vijesti bi trebalo da stoji neko ime ili inicijali novinara koji ju je objavio. Šteta što ga nisi naveo da pošaljemo kritiku na oslobođenje. :smt116
Ima i ona afera sa sofisticiranim uređajem za prisluškivanje “ruter 5200” koji je ukraden iz Pošte, a koju su razvikali Avaz i Slobodna Bosna. :rolleyes:
jos ce optuziti sve korisnike “satalitski” tanjura da su spijuni i da su to opasni uredjaji za prisluskivanje. Sta je iduce… bosanski eshalon hahahaha… 3-4 hackera my ass … 3000 - 4000 + 99% forumasa
Boze sacuvaj me svega a ponajvise glupoce i informaticara pod imenom D.Pavlovic
Ma nije ovo prvi put da se desi nešto ovako. Ipak to su dnevne novi koje kao drže do nekog renomea ili čega već. Nije mi jasno zašto dnevna novina ne može zaposliti neku IT osobu koja bi uz neki simboličan honorar čitala i revidirala slične tekstove.
Eh zato im treba dodavati soli na ranu dok se ne uozbilje.
Moj kompjuter je takodjer zasticen profesionalnim
sistemom zastite, koji je 100% zasnovan na
hardware-u. Na mom monitoru ima jedno malo dugme
i ako se ono ne pritisne ne vidi se nista i komp.
je potpuno beskorisan.
Koliko ja znam ovo ce sprijeciti minimum 95%
Widows korisnika da se “probiju” u moj sistem
(ako nista zaustavice znalce tipa D.P. ).