Could not start the X server [ubuntu 8.04]

Evo ponovo sam danas uradio identičan posao, samo sam umjesto ext2 file system odabrao ext3 file system.
identična greška.

Server Autorizatio directory(deamon/ServAuthDir)
is set to var/lib/gdm but is not owned by user 106 and group 114.
Please correct the ownership or GDM configuration and restart GDM.

Nije zar da nitko nezna (predpostavlja) do čega je?

Želim da mi normalno proradi ovo đumle malo!!

Svi prijedlozi dolaze u obzir, pa makar i micanje XP-a, i brisanje svega s diska što imam.

[quote=kvaju]Evo ponovo sam danas uradio identičan posao, samo sam umjesto ext2 file system odabrao ext3 file system.
identična greška.[/quote]
Nova Instalacija?
Particije uredno mountovane?
Swap kreiran itd…

[quote=kvaju]Server Autorizatio directory(deamon/ServAuthDir)
is set to var/lib/gdm but is not owned by user 106 and group 114.
Please correct the ownership or GDM configuration and restart GDM.[/quote]
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=368168

Evo još sam danas jedno 2 puta probao da instaliram ubuntu, al nikako da opet pokrenem.
Na kraju sam skinuo Linux Mint 4.0.
Opet isto sranje samo drukčije malo izgleda (na erore mislim).
Pitam se sad dal možda neznam instalirat da valja.
Odaberem jezike i to standardno, idem na manual, prvo sam editovao već postojeće particije za linux, pa sam ih danas brisao i ponovo pravio.
Dakle, napravim jednu ext3 particiju i dam joj nekih 13GB prostora, odaberem logical nešto tamo, pošto je po defoultu na njeg došlo, pa ostavim tako. Dalje kao mount point odaberem samo /, al uvijek to radim pošto šta god drugo odaberem (/boot, /home, /tmp, /usr, /var, /srv, /opt, /usr/local) piše mi nešto da odaberem root…znaći samo / ostavim. Znam da je pisalo nešto i Begining i End, odabrao sam begening.
Ispod napravim Swap particiju od nekih 2GB i mislim da ništa drugo posebno nisam na njoj dirao.
Ito je to što se ovih particija tiče, jesam nešto pogrešno uradio? jel nešto fali? da nije do ovoga mi cjelo vrijeme bilo?

A da probaš dodati noapic nolapic acpi=off na boot liniju :slight_smile:

pošto sam noob u ovom, mislim da sam vidio i tu opciju negdje kod instaliranja.
jel ima to tamo da se odabere, il moram negdje to ručno kucat?
pitam sada, jer da nebi usred instalacije stao i mislio se šta, kako dalje.(malo detaljnije ako nije problem)
hvala

ljudi RIJEŠIO sam problem napokon :slight_smile:
hvala svima na odgovorima.

na ES forumu lik mi je preporučio da grafičku izvadim i RAM i malo propušem prašinu, i dobro ih utisnem, jer kad su mi cooler na grafičku stavljalo može bit da je nisu do kraja vratili kako treba.
uglavnom i RAM i graf. sam izvadio i propuhao, i dobro ih ugurao na mjesto.

:smiley: hvala još jednom svima

Sada si bar naucio, da je lakse sam da uradis opravke na kompjutoru :mrgreen:

Evo opet sam danas pokušao da na Linux pređe i opet mi izbaci onaj eror Could not start the X server
koji sam ja nezer :slight_smile:
Opet sam vadio i i RAM i grafičku,vratio ih i sad opet radi.
Nije valjda da ću morat to svaki put radit kad hoću u Linux :slight_smile:

Izgubio sam volju više, ne želi ovaj Linx na moj komp i gotovo, danas sam jedno 10 puta vadio grafičku, te šaraf koji drži gref. stezao, pa olabavio, te RAM vadio, neće pa neće.
Npr. maloprije sam ga uspio upalit, i instalirao 300MB update-a, i drivere za graf. i kako sam morao restat comp, više se nije htio upalit, nego isti eror izbacuje.

Evo sinoć sam ga uspio upalit. radio čitavu večer. Jutros sam ugasio komp i negdje oko podne opet ga upalio,i uspio izprve da uđe u Linux.
Poslje sljedećeg gašenja opet ista stvar.

Mislim stvarno da nema smisla po forumima lutati i tražit odgovore.
Ima li nešto, neka naredba da izlista nešto što bi moglo dat neki trag nečemu…

Sad kako sam instalirao ovaj Mint, kad probam ukucavat bilo kakve naredbe kad kliknem Alt +F1,2,3… samo mi piše
-bash: /dev/null: Permision denied

Probaj sa:

Generalno, izbjegavaj distribucije koje imaju tako glupe bugove…

P.S.
Otvori novi thread za nove probleme!

Vidi… ne znam kako da ti to kažem ali imaš hardverski kvar. Te greške koje postaš su u biti random. … baci taj kompjuter :slight_smile:

nek’ proba slack pa da vidimo jel i on distribucija koja pravi glupe bugove :wink:

User frendly ihaa

Dobro, koju preporučujete? Na kojoj ste vi počeli?
Jel taj slackware stvarno tako težak il se zajebajete.
Ne trebam da vam govoriom da ni na Ubuntu neznam ručno i sam instalirat aplikaciju

ma uzmi taj kompletan disk, “sravni” ga, tj. ukini sve windows particije, instaliraj samo neki linux, probaj www.opensuse.org recimo, odaberi kompletan disk nek koristi… pa vidi ima li opet problema

Ok, probat ću i to, al nemogu odmah radi faxa.
Evo sad iz prve upali, jebo sebe :slight_smile:
Ugasio komp nekih 2h, i upalio. Tako isto i jučer bilo, ostavim ga ugašenog totalno neko vrijeme, i upalim ga pa hoće.

Slackie is your destiny Luke :smiley:

Nemojte bezveze nagovarati covjeka,ocigledno je da ima problem sa hardverom

a jeb** mu miša, pa kako ću da znam da je do hardwera, kako testirati? :slight_smile: