Većina je već u toku i zna da se ove godine Debian Developer konferencija održava u Banja Luci od 24.og do 31.og jula. Svake godine u sklopu DebConf-a se odrzava i Debian Day (http://debconf11.debconf.org/debianday.xhtml).
Debian Day će biti odrzan 24.og Jula u Banskim Dvorima u Banja Luci i samim tim će označiti početak DebConf-a. Ovaj dan je otvoren i slobodan/besplatan za sve koji su zainteresovani za Slobodni Software.
Tokom dana će biti odrzani govori na razne teme, kao što su:
slobodni software u vladi i državnim institucijama
projektiranje i slobodni software
zagovaranje slobodnog software-a
kao i niz govora o Debian projektu i operativnom sistemu.
Ovom prilikom bih pozvao sve zainteresovane da održe govor na neku od gore navedenih tema, da se obrate na dole navedeni e-mail, sa sljedećim podatcima:
Ime i Prezime,
Kratki rezime,
Tema govora,
ako je već spreman, sama prezentacija/govor.
Krajnji datum za prijave je 24 Juni 2011.
Gore navedene podatke slati na: velimir [at] foolcontrol.org
Da li ima zainteresovanih da se organizovano dođe iz Sarajeva na Debian Day? Radi podsjećanja Debian Day se održava u nedjelju 24. jula. Ako bude reda 10ak ljudi možda se može rentati neki prevoz sa pristojne pare.
Ja bih dosao da sam znao, gdje je uopste, kada je, i najbitnije, da li moze doci ko god zeli.
edit:
Vedrane vidim da se jos moze registrovati kao “basic registration” ali mi ne dolazi konfirmacijski mail. I da debconf traje jos par dana. Znaci li to da se jos uvijek moze doci? sta trebam uraditi
[quote=boby]Ja bih dosao da sam znao, gdje je uopste, kada je, i najbitnije, da li moze doci ko god zeli.
edit:
Vedrane vidim da se jos moze registrovati kao “basic registration” ali mi ne dolazi konfirmacijski mail. I da debconf traje jos par dana. Znaci li to da se jos uvijek moze doci? sta trebam uraditi[/quote]
Dovoljno je bilo ukucati “DebConf11” u google.
Sto se tice vijesti o DebConf-u, one vec 2 i pol godine kruze po netu…
Ipak mislim da je nesto drugo u pitanju
[quote=change][quote=boby]Ja bih dosao da sam znao, gdje je uopste, kada je, i najbitnije, da li moze doci ko god zeli.
edit:
Vedrane vidim da se jos moze registrovati kao “basic registration” ali mi ne dolazi konfirmacijski mail. I da debconf traje jos par dana. Znaci li to da se jos uvijek moze doci? sta trebam uraditi[/quote]
A komentari poput dzeparca itd. su…jah![/quote]
Nisu pare problem - studiram u bl i imam tamo stan. Mogao sam doci. Nego niko na forumu nije napisao ono sto sam pitao u prethodnom postu. Gdje se odrzavalo uopste?
[quote=boby][quote=change][quote=boby]Ja bih dosao da sam znao, gdje je uopste, kada je, i najbitnije, da li moze doci ko god zeli.
edit:
A komentari poput dzeparca itd. su…jah![/quote]
Nisu pare problem - studiram u bl i imam tamo stan. Mogao sam doci. Nego niko na forumu nije napisao ono sto sam pitao u prethodnom postu. Gdje se odrzavalo uopste?
Da sam ja recimo deklarisani fan nekog benda, imam sve njihove CDove, ploče i kasete, nosam njihove majice, raspravljam se s ljudima ko je bolji gitarista i slično… i onda taj bend održi koncert kod nas a ja ne odem na taj koncert… ne znam, osjećao bih se glupo u raji. A valjda je to razlika između stvarnih fanova neke ideje i filozofije i “šminkera”.
Da sam ja recimo deklarisani fan nekog benda, imam sve njihove CDove, ploče i kasete, nosam njihove majice, raspravljam se s ljudima ko je bolji gitarista i slično… i onda taj bend održi koncert kod nas a ja ne odem na taj koncert… ne znam, osjećao bih se glupo u raji. A valjda je to razlika između stvarnih fanova neke ideje i filozofije i “šminkera”.[/quote]
Ima ljudi koji:
rade i ne mogu uzeti godišnji odmor samo da bi bili prisutni
žive ihahaj daleko od BL
nisu fanovi manifestacija/eventa/masovnih okupljanja/hučki…
nemaju love da bi platili putne i druge troškove (studenti, učenici…)