baš me interesuje kako će se ovi staromodni debian useri navići na ovu šminku
haj što su prebacili na gnome3 ali i defaultna tema izgleda fantastično, ono ne mogu da vjerujem, da nije neka smjena generacija
e o ovome sam govorio, ono u principu linux je linux (ispod haube), ali ono neki su imali katastrofa školjku
p.s.
Amare, die7, ni jedne
Fali ti ovdje još jedno 6,999 milijardi imena
Lijep Debian. Konacno ce se pojaviti distro sa stabilnim Gnome3
AFAIK Debian sad ide sa XFCE kao defaultnim DE… Vjerovatno ce to srediti do konacnog release-a
[quote=nidla]baš me interesuje kako će se ovi staromodni debian useri navići na ovu šminku
[/quote]
Neki davno o’šli na KDE
u biti me nervira gnome metapackage u zadnje vrijeme sam ga koristio a prije toga i sad ponovo fluxbox, kde nikad…nevidim potrebu imati ravno 700 bespotrebnih paketa aka tomeboy,gnome-games i njihove ovisnosti i sam open office nemoze se roknuti a da gnome ne padne, kde je za malo njeznije fluxbox,openbox sa minimalcem je sasvim ok
gnome 3 je zivi fasizam
Skinuo testing weekly build KDE i pukne instalacija na base sistem. Pise da je neki fajl ostecen. Skinuo stable - nzm sta da kazem. Stable bi trebalo da se zove obsolate.
“If it’s not obsolate it’s not stable enough.”
(kazu ovi iz Debiana)
hoce to a tako to i treba
IMHO za desktop apps jest, ti si uzeo bas najlosiji primjer Firefoxa koji sad izlazi svaka 3 mjeseca. Mislim, prekjucer bio Firefox 4 i (afaik) on je bio najveca promjena sto su napravili. Verzije serverskog softvera na debianu su za mene referentne a one su pristojno visoke. Fakat stable
Ima li neki drugi browser za stable na kojem radi mail.google.com ? Najtužnije je što se na iole stariji Linux čak ne može ni doinstalirati novi Firefox ni iz sourcecoda…
(ne može ni Chromium)
Firefox 10 ESR?
Konqueror, aurora(afaik baza je na firefox), epiphany, opera ?
[quote=vedran]Ima li neki drugi browser za stable na kojem radi mail.google.com ? Najtužnije je što se na iole stariji Linux čak ne može ni doinstalirati novi Firefox ni iz sourcecoda…
(ne može ni Chromium)[/quote]
ja imam google chrome (najnoviji)
ima dva paketa dependencia, apt-get -f install riješi stvar
e onda ćemo se dogovoriti da kada pričamo o desktopu debian ne može ući u uži izbor za preporuke
p.s.
nekada davno up to date pidgin na stable verziji nije mogao meda… http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=6062
Dogovoricemo se.
Ili necemo.
Jedno od to dvoje.
[quote=Amar][quote=nidla]
e onda ćemo se dogovoriti da kada pričamo o desktopu debian ne može ući u uži izbor za preporuke
[/quote]
Dogovoricemo se.
Ili necemo.
Jedno od to dvoje.[/quote]
nekad sam bio neodlučan… a možda i nisam