Donacije za Hosting

Evo s ozbirom da sam procitao vec par postova tipa “Mozemo skupiti novac za hosting”, otvorio sam ovaj topic pa da vidmo ko je raspolozen sa pomaganje :)…

Ja izdvajam od sebe 15 evra …

Ja rado doprinosim sakupljanju za hosting. Zalosno je pak sto se nemoze naci sponzor za jednu tako jednostavnu stvar :frowning:

Ljudi Tophosting.com ce vam sigurno dati hosting.
Pa i meni je za moju stranicu, zasto ne bih imali cast, da i vama bude sponzor, kad moze i meni?

Mislim da uz malo entuzijazma i zelje mozemo uraditi skoro sve … Ipak ovo je jedan od manjih problema koji su mogli zadesiti ovaj society. U najgorem slucaju mogli smo nestati bez baza itd, a ovo je maciji kasalj… Mislim da ovo ne bi trebalo predstavljati problem …

U ime ULK zahvaljujem svima koji su ponudili da doniraju novac za hosting! Donaciju možete izvršiti sa prostora BiH na žiro račun:
140-101-00015827-82
sa naznakom “Donacija za hosting”. Iz inostranstva uplate se vrše koristeći SWIFT sa sljedećim podacima:

[quote]In favour of: VOLKSBANK BH DD SARAJEVO
SWIFT Code: VBSABA22
FINAL BENEFICIARY:
5030120-015827 (za uplatu u EUR-ima)
5030130-015827 (za uplatu u USD)
“Udruženje Linux Korisnika”
“Donacija za hosting”[/quote]
U slučaju da se ne skupi dovoljno novca za nabavku servera, novac će biti utrošen za druge potrebe Udruženja kao što je preregistracija, dijeljeni hosting, računarske komponente i slično. Takođe, donatorima u iznosu većem od 30 KM će biti priznata članarina za sljedeću godinu i sve pogodnosti koje to nosi.

Do sada prikupljeni iznos će redovno biti postiran na ovu temu!

Ja cu uplatiti 30+ u toku sedmice …

Ajd vidjet ću ja do sutra da stavimo kod mene na serverima u firmi. Javim vam ujutro.

exorcism: hvala, ali ne treba nam “stavljanje na serverima neđe”, to imamo već sa milion strana i ne sviđa nam se jer kad dobiješ nešto džaba onda ne možeš očekivati punu podršku, u smislu da nazoveš čovjeka u subotu u 3 ujutro kada nešto padne. A to je jedina prednost shared hostinga u odnosu na vlastiti server.

Hej ljudi,

Izgleda da je ovo malo blesavo sto radite. Meni se cini da necete nikada skupiti dovoljno novca za novi server na nacin na koji ste krenuli. Jedina sansa je da se nadje neki sponzor, sto se nece desiti, ako pricate na forumu. Ja sam uzeo slobodu da kontaktiram ljude iz Fudzilla magazina (www.fudzilla.com), koji je pokrenuo “nas covjek” Fuad Abazovic, novinar svjetskog glasa, koji mi je rekao:

Cao Seade,

Probajte se raspitati sta im konkretno treba pa cemo pokusati vidjeti da li
se nesto moze uraditi

Cujemo se

Fudo

Ja sam sretan da neko od vas to preuzme, jer ovo sto vi radite je poprilicno… 'nako… Ako hoce neko da ovo preuzme, kontaktirajte me na salispahic at hotmail dot com, ili mi recite sta vam konkretno treba, da proslijedim ljudima u Fudzilla magazinu. Nemojte se sada zezati. Akcije tipa daj sta das, a ako skupimo nesto, onda je dobro, a ako ne, onda na pivu u najmanju ruku zvuce naivno. Daj odredi kakav vam server treba, koliko vam para treba za taj server i da se onda zadamo da, ili skupimo pare, ili trazimo sponzora, ili…

Kakva je mogucnost da se donacije vama odbiju u porezima? Kakav vam je poreski status glede donacija? Hiljadu stvari, koje vi trebate rijesiti i dati nam informaciju prije nego ista drugo krenemo raditi. Necu ja zvati ljude iz Pinga i muntati ih da vam nesto daju, ako nemam pojma sta im mogu ponuditi za uzvrat.

Evo ti konkretno. Ne moze konkretnije https://www.softlayer.com/order_form/order.html?so_id=23&ITEM_PRICES[disk0]=19 ili http://neu.netdirekt.de/c/cms/front_content.php?client=1&lang=3&idart=136&idcat=33

Ukoliko bi se kupovala mashina pa se kolocirala http://www.barico.net/ odam na pocetnoj

ima li ikakve sanse za transfer preko paypal-a?

chupo

@ulicar: pa ja se apsolutno slažem, ali su ljudi počeli zvati i slati mailove da vide kako da daju donaciju, a ko sam ja da im kažem da ne smiju donirati :wink:
U BiH ne postoji apsolutno nikakav zakon kojim se neko oslobađa od poreza ni po kojem osnovu. Svi plaćaju porez tačka, dakle plaća se porez i na donacije. Sa ljudima iz IT firmi smo bili u kontaktima i ranije kada su bile u pitanju puno manje donacije (100-200 KM za učešće na sajmu) i niko nije dao ništa. Ali ako ti misliš da možeš bolje od toga - samo naprijed.

@Chupo: ne, Paypal ne posluje sa Bosnom i Hercegovinom iz nekih nebuloznih razloga.

nudim ti shared hosting koji ima 24/7 monitoring. ali eto… ako ti to ne odgovara super…

Sutra i ja uplatim 30+…
Koliko je skupljeno do sada?

Ne nudiš meni nego ULKu. Na sastanku je odlučeno ovako kako ja kažem, znaš ko je sve u ULKu pa ih pitaj zašto su odlučili tako.

A zašto ne probate neki besplatni hosting? Na primjer, 000webhost.com

Salis se zar ne ? :smiley:

Ne, zašto bih se šalio? Pogledaj:
http://000webhost.com/?page=features

Zar je 250MB prostora malo? Za sajt i forum…

Pre svega, besplatni serveri su : Nestabilni, nesigurni, naravno nemaju nikakvu vrstu suporta, spori, imaju ogranicen broj baza koje mozes koristiti, ogranicen broj mail account-a i pretezno se ne mogu rediktovati ka nekom domenu, u ovom slucaju linux.org.ba.
Drugo, i kada bi zeleli ovakav hosting uzeli bi verovatno neki paid 2$ mesecno, sto dodje nekih 24$ godisnje, sa vise prostora i sa svim gore navedenim stvarima… Zatim, svaki free host dolazi sa milion advertisement-a (reklama)… Zatim cisto sumnjam da ovaj gore navedeni host podrzava php5 i nisam siguran koje verzije mysql-a rade na njemu. Smesno je i pomisliti da se ULK prebaci na free host… ne bi imalo smisla …

Sve najbolje !
hyp3R

Mlad je jos,skontace …