Ako misliš da je FOSS neka prolazna studentska ili učenička zaluđenost, to je tvoj stav i tvoje opredjeljenje…[/quote]
Nigdje to nisam rekao. Samo sam naveo da ljudi kroz zivot imaju odredjene stavove i iste ili nadogradjuju ili odbacuju. A ja nisam odbacio tezu o produktivnosti FOSS-a.
Samo, ne odbacujem ni realnost, posto se samo tako, po mom misljenju, moze i efikasno boriti protiv cinjenice da jedan vrlo nestabilan operativni sistem fura na preko 90% masina.
Neces nista dobiti s time ako zatvoris oci i kazes “ma hebe mi se za budale, ja sam vlasnik istine i slobodan sam kroz free-software”.
Meni je radije, barem kao administratoru/programeru, da dobro upoznam sisteme koje koriste moje kolege, pa im tako efikasnije pomognem pri problemima i onda ih, polahko vremenom, mic po mic pridobijam za neke nove ideje, nove horizonte.
Ne ide naglo, a ne ide ni zatvaranjem ociju pred realnoscu.
Hm, govorim skoro kao da sam u filmu “the matrix” … welcome to the real world
Sorry, mala sala, ali mislim da sam sada pojasnio moje misljenje, tako da svi izlivi emocionalnosti s druge strane zaista nisu potrebni. A pogotovo ne onda kada proklamiras nesto novo, bolje.
Super. I ja to cinim. Evo bas pregledavam razlicite distribucije (o.k. priznajem, nema nista kontra debijana) posto cu migrirati jedan od nasih win-servera na linux. Uz to treba i samba, i apache i ovo i ono.
Samo, ne znam sta ti je bila intencija pri navodjenju ovog podatka, da ima uspjesnih ljudi u FOSS-u?
O tome nisam nista kazao.
Hehe, nisam informaticar … moj studij se zvao Computational Linguistics with Germanistic Linguistics & Information Sciences. Ali, to je nebitno … ne igra ulogu ovdje.
Pravi programeri/admini ne biraju sisteme, nego donose odgovarajuca rjesenja za korisnike.
To je, po meni, moja obaveza. Da donesem najbolje za one koji mi poklanjaju povjerenje. Pa taman koristio cekic i motiku.
Zbilja to nisam cinio. Jasno se vidi po mom pisanju. Ne znam odakle ti ovaj izliv emocionalnosti, ali o.k. Mozda sam to samo tako shvatio a tvoje intencije nesto sasvim drugo bile.
Sve u svemu, posto sam ovdje jos novajlija, ne zelim puno da talasam.
Dao sam svoje misljenje i o.k.
Just my 2ct.