Ima li neka mogucnost da se postavi kompletan mirror Fedore na BHT server. Imaju skoro sve distribucije, a mislim da je Fedora jedna od boljih distro, a nema je na serveru. Kad može Opensuse, valjda moze i Fedora
Ne znam koliko Fedora ima korisnika u BIH da bi mirror bio ‘isplatljiv’
7, kako kaze mapa
Ne bih da omalovažavam nijednu distro, ali mislim da bi Fedora imala mjesta pod BHT suncem
suncem BHT-a (BH Telecom-a) ?
nego, sta je ta fedora ?
Zamoli bih one koji su relevatni da mi daju odgovor na postavljeno pitanje
Mislis da ti daju “relevantan” odgovor???:mrgreen: Ovdje se spominju neki “levati”=“relevatni”
Mislim upravo onako kako sam i napisao, da mi se da relevantan odgovor
sooo offtopic
Auuu… Tek sad skontah sta sam napisao :P:P
Cijelo vrijeme kontam sta ovi ljudi pisu i sta se prave pametni :P:P:P
Izvinjavam se, do mene je
Stvarno me zanima da li postoji mogućnost fedora mirrora i to je to. Ako ima da, ako nema ne i zadovoljan sam sa odgovorom. Kolko znam Avdija se petlja oko tih mirrora
Avdija se ne petlja!Avdija “stvara” mirrore :mrgreen:
Nemoj se ti ljutiti,moramo se mi malo nasaliti:-)
Ma kako sam se izofiro i treba me zajebavati
…da prostiš…
ccccc
U čemu je problem
Sto se mirrora tice, ovo su ti: http://mirror.bih.net.ba/
Ako nesto koristi vise od 20-50 ljudi obicno Avdija tutne mirror.
Hvala lijepo!
Sad se fino trebamo zbrojati. Ja sam prešo na Fedoru od prije nekoliko dana i sad mi kolega preporučuje Ubuntu zbog tih update-a koje valjda bihnet onda nenaplaćuje kad se skida. E j****a sad, ja već skino sve update-e za Fedoru i trao se uštimavajući rezoluciju, registriro po fedora forumima i nebi volio da pređem. Pa nije valjda na nas ima samo 7 ?!? To je valjda šala neka neslana. xD
Opostite na spam-u ali, šta konkretno da uradimo da bi dobili taj Fedora mirror na bihnetu? Da šaljemo pisma pritužbe nekoliko puta sa različitim imenima tako d stvorimo dojama da nas ima nekoliko stotina?
http://mapa.linux.org.ba/
Na ovom spisku samo prve tri distribucije imaju mirror na bihnetu (ima i Gentoo ali to je zato što se koristi na nekim serverima bihneta)