[quote]Coming soon to a site near you… for the first time, it’s the new,
digitally remastered, Fedora Core 3 Test 2![/quote]
Nestrpljivo cekam finalnu verziju. A ako neko ima taj tesni i ako je u mogucnosti da proslijedi neka javi… :twisted:
Pa mene posebno raduje prelazak na xorg jer je Xfree imao jako glup bug pri radu sa nekim LCD monitorima. Sto se tice ove verzije meni se još malo pa završava skidanje pa kad bude javim ti. Na nekim forumimam sam pročitao da je ovo testna verziija iz prostog razloga što je KDE 3.3.0 još uvijek u testnoj fazi (valjda). Bitno je da je GNOME 2.8 stable uključen 8)
Be patient and wait for the stable version
Super!
KDE nije u testnoj fazi nego se smatra da ima dosta bugova u 3.3.0 i da treba sačekati 3.3.1. To je nekakav generalni stav koji posvuda susrećem, mada ja nisam primijetio te bugove.
[quote]Super!
KDE nije u testnoj fazi nego se smatra da ima dosta bugova u 3.3.0 i da treba sačekati 3.3.1. To je nekakav generalni stav koji posvuda susrećem, mada ja nisam primijetio te bugove.[/quote]
be happy
Ice
[quote]Super!
KDE nije u testnoj fazi nego se smatra da ima dosta bugova u 3.3.0 i da treba sačekati 3.3.1. To je nekakav generalni stav koji posvuda susrećem, mada ja nisam primijetio te bugove.[/quote]
Hvala na informacijama, možeš misliti kakav će biti kada poprave te nevidljive bug-ove … 8)
Ima li i ko da ga je instalirao??
Mislim na ovaj FC3 test 2???
Skinuo sam prije par dana test 1 i test 2 i nemogu da instaliram nikako ni jedan ni drugi. Uvjek mi isto javlja da imam neku gresku pri usnimavanju.
Sve fino pocne ali stane na prvom cd-u i ni makac.
Samo me interesuje jel ga iko uspio da pokrene i instalira do kraja
Dino
Dino,
Ja tjeram otkako sam ga skinuo. Trenutno sam u drugom gradu, ali mislim da nisi dobro snimio CD. Meni je strava dobar! Novi KDE, GNOME… Super zaista!
Upravo skidam FC3-test3.
ko ima CuteFTP neka potrazi pod
Anonymous Sites > Operating Systems > Linux distributions > Mandrake Mirrors > Mandrake New York (ftp.cse.buffalo.edo) i neka potrazi
/…/mirror/Linux/fedore/linux/core/test/2.92/i386/iso
[quote]Upravo skidam FC3-test3.
ko ima CuteFTP neka potrazi pod
Anonymous Sites > Operating Systems > Linux distributions > Mandrake Mirrors > Mandrake New York (ftp.cse.buffalo.edo) i neka potrazi
/…/mirror/Linux/fedore/linux/core/test/2.92/i386/iso
:P[/quote]
Skin’o sam 4 fajla (4 cd-ja) za FC3-test-3.
Medjutim, u istom directoriju se nalaze i 4 fajla
FC3-test3-i386-SRPMS-disc1.iso
FC3-test3-i386-SRPMS-disc2.iso
FC3-test3-i386-SRPMS-disc3.iso
FC3-test3-i386-SRPMS-disc4.iso
kao i FC3-test3-i386-rescued.iso file (75MB)
-
da li su ovih 4 fajla (svaki po 550MB) OBAVEZNI pri instalaciji fedore ili su to “dodatni” rpm-ovi, za naknadno instaliranje nekog software-a, kad ti zatreba?
-
da li je ovaj “rescued” fajl obavezan i, ako jeste, na koji CD ga stavljam? I sta je u stvari ovaj fajl?
-
MD5SUM fajl ide na CD1, jel’ tako?
Što se tiče snimanja trebaju ti cdova koliko fajlova, a onog MD-a to ti je da poveriš jeli ti je taj fajlić kojeg skidaš uredu.
For the record: SRPMS su paketi sa izvornim kodom (source RPM).
Pozdrav,
Za sve one koji su u Mostaru Fedora je kod mene.
Skinuo sam novi test 3 i sve pici kao munja.
Mora da je bilo do cd-ova ili iso filoja koje sam skinuo.
jel ko probao fedoru core 3?
Skida se DVD iso…
Probao. I radi jos uvijek.
Ja evo skidam prvi cd i jos mi je malo ostalo…
Pa ce i kod mene raditi
sto skidas, daj mi cetiri cd-a ja bih ti snimio