Ja samo znam da je VELIKI grijeh kupiti mac i staviti linux na njega.Sta god ti radila na njemu i zasto god ga koristila mislim da vecina mac vlasnika ima isti radi sminke i os x-a a ne da bi ga upropastili sa nekim ubuntu-om,slackom itd.Ovo je naravno samo moje misljenje :).I ako zelis napredovati sa linuxom ‘upri’ u desktop a to dizajniranje vjerujem mozes raditi i na os x-u.Nemoj da mi koji nismo u mogucnosti imati mac placemo za tvojim ‘greskama’
geiko: cestitam, da te sluzi i da promjenis jos million takvih
Isto tako bi neko mogao reći da je grijeh staviti linux na pc. Neki ljudi koriste Linux radi SLOBODE, a ne da bi bili cool ili imali našminkan desktop.
Da i ja ga koristim radi slobode ali ne na mac-u.Ono sto sam htio da kazem je da je glupo dati 3-4 hiljade za mac i os x i na njega instalirati linux ali svako ima slobodu izbora
Sto bi bilo tolika glupost ostaviti mjesta za malo Linux-a nikome to ne skodi samo imas prednosti.
Ja sam bio odvojio na pocetku 10Gb za Linux, a sada je 35 Gb. Prvo sam mislio samo surfati sa Linux-om, a sada i tapkam po Openoffice pa i video ili muziku konvertiram. Sve manje koristim windows, a mogao bih reci da mi je Linux postao zastitnik windowsa, jer njega stedim (malo mi je glupo, ali tako izgleda).
Lako je restartovati komp. i izabrati drugi OS i kao da nisi imao Linux-a iako je on tu mozes ga i ignorisati.
Ostalo ni OS X nije nekakva zastita ako si prikopcan na net.
Pa i OS x je unixoid kao i Linux.Pure BSD sto bi rek’o cheh ,svabo i englez
Pusta zabluda meni je to isto ko i windows. Profit, Mac Os x zatvorenog koda
http://www.macworld.co.uk/news/index.cfm?NewsID=14663&Page=1&pagePos=8
Na to sam mislio kad sam rekao da je i os x unixoid.Nisam najpametniji ali mislim da linux nije nista vise siguran od mac-a , bsd-a , solarisa … male razlike tu postoje po pitanju sigurnost.A nemoj sad ravnati mac i win jer nema smisla.Meni za mac nikad ne bi bilo zao dati pare a za win marke ne bih dao
Ja ne bih generalno da pare za software, osx, windows, linux, bilo šta. Ne bih o kvalitetu ni o ukusima, najbolji software je besplatan software.
ne znam jeste li ovo pregledali:
http://www.apple.com/getamac/
ili tacnije: http://www.apple.com/getamac/ads/
Ne volim citirati nikoga, ali ako vec radite na mac-ovima tako vazne poslovne stvari i pri tome surfate idete neznam ja kuda i jednom zaglavi …
Zar nije bolje onda ostaviti mjesta na disku za linux i svakodnevne zezancije ne poslovne, jer kao sto rekoste nije dobar Linux u te svrhe (u to se ne razumijem) ?
Ili bi vam to bilo nekako kao: " Sta ce mi Linux imam Mac netrebam to… "???
Cini mi se napuhano nekako!
Nikad nebi zelio reci nekakve prednosti ostalih sistema u odnosu na Linux, jer Linux je u razvoju i u danasnjici bolje da razbijam glavu sa njim nego li u buducnosti da se kajem. Kada dodje odredjena stopa korisnika mislim da ce se stvari izmjeniti i to uskoro otvaranjem Viste ide zatvaranje win 2000, kuda ce ti korisnici kupiti novi racunar ili instalirati friski Linux “ili dati pare za Mac”. Ovo nije samo odredjeno za obicne korisnike nego i za firme skole i ostalo. Cak sve vece firme poput Audia VW uvidjaju situaciju i integriraju se za buducnost tj. u profit…
Hallo i’m mac and i’m PC, znaci da su PC-ovi bez obzira kojeg OS-a lakse zadobiju viruse nego oni koji rade na Mac-ovima. Klikni na http://www.apple.com/getamac/ads/ i dole nize na Viruses obicna glupost iako ne razumjem engleski. Ustvari komplet stvar trebala bi biti tretirana “Hallo I’m OS X and I’m Windows”
[quote=medo]Ne volim citirati nikoga, ali ako vec radite na mac-ovima tako vazne poslovne stvari i pri tome surfate idete neznam ja kuda i jednom zaglavi …
Zar nije bolje onda ostaviti mjesta na disku za linux i svakodnevne zezancije ne poslovne, jer kao sto rekoste nije dobar Linux u te svrhe (u to se ne razumijem) ?
Ili bi vam to bilo nekako kao: " Sta ce mi Linux imam Mac netrebam to… "???[/quote]
“zaglavi” u cemu?, ako mislis na sistem/softver onda sa onim istim dvd-om koji ti dodje uz komp napravis “Archive & install” i dobijes novi sistem a nikakvu datu nisi izgubio
Usput, posto mac kupuje onaj ko ima love - vecina ih kupi neku vrstu backup sistema/uredjaja za to…
tako da ostaje samo hd da crkne …
Posto se “konta” na biznis - onda kao sto vidis i radi se aplle kontra ms zato se linux ne konta u tome ;( …
Ok priznajem da se razumiješ u to bolje od mene… nisam se ovim bavio nekoliko godina mada mi 200-400 ms zvuči kao pretjerano, kad sam prije nekih 5 godina radio sa tadašnjom jeftinom Creative karticom i latency je bio “groznih” 150ms, a nekakve Turtle Beach i slične kartice su imale 50ak ms. Naravno u Cubaseu koji isporučivao svoje drajvere, ne znam sa kakvim bi ti drajverima radio.
0