INFO Sajam u Skenderiji [06-09.09.2005.]

I ovaj put Udruženje namjerava prezentirati svoje aktivnosti na INFO sajmu. Ako nam možete pomoći u organiziranju četverodnevne prezentacije, bilo svojim vremenom, znanjem i/ili kontaktima, bilo materijalnom podrškom, koja je neophodna da se napravi nešto kako treba, molimo vas da se javite.

Na štandu ćete i ovaj put moći dobiti besplatne kopije raznih distribucije i, uz vašu pomoć, još mnogo toga!

mozda bi mogo doci ali samo jedan dan jer nemam gdje nocit u Sarajevu…pa ako mogu sta pomoc taj jedan dan nije frka…usput mogu povuc i jos koga iz Tuzle ako bude htjeo ic…samo sumnjam ovi zaposleni posto je to sve radni dan!

al ajd ima jos vremena cuce se :stuck_out_tongue:

rip

Zaposleni mogu naci i dva-tri dana za ULK, nis se ti ne brini :smiley:

Ako ko bude htio ici samnom dolazim :slight_smile:

Pozdravi,
Mirza

Interesantno je da veliki broj posjetilaca stranice i foruma kao i linux korisnika nije zainteresovan/ohrabren da participira u projektima koje realizujemo. Evo sada je konkretno rijec o INFO sajmu.

Definitivno treba uputiti otvoreni poziv svima koji smatraju da bi mogli pokazati svoju kreativnost verifikovati/usavrsiti postojece vjestine/znanja da to ucine kroz ovu organizaciju. Mislim da ljudima nije jasno koje beneficije nudi ulk i konkretno bilo kakav anganzman, da ulk nije zatvorena organizacija par ljudi vec otvoreno drustvo u kojem se koriste i razmjenjuju informacije.

Svi znamo da u BiH postoji veliki broj raznih fondacija, udruzenja, organizacija u kojoj slicne aktivnosti mladi ljudi rade bez ikakve naknade, volonterski.
Dakle, treba ljudima dati pravu sliku ulk-a kao i konkretne rezultate/beneficije koje mogu dobiti svojim radom u FOSS zajednici BiH.

Da, mislim da bi se mladi ljudi trebali više sami angažovati. Naravno, isto vrijedi i za ULK. Mi smo ovdje da pružimo pravni, finansijski, akademski i dr. okvir za ostvarivanje vaših ideja, usavršavanje, stvaranje i pružanje prilika da radite ono što volite, i da pri tome, u nekim slučajima, budete plaćeni. Naši sastanaci četvrtkom su slobodni za sve posjetioce i trebate iskoristiti sve mogućnosti koji druge nude preko nas. Moguće da se mi malo izgubimo u svoj silnoj papirologiji i ne primijetimo da negdje griješimo. Nadam se da smo do sada pokazali da smo osobe s kojima se može razgovarati.

Na vama je red da kažete svoje mišljenje.

Također, riječ volonter se često pogrešno tumači. Volonter je osoba koja radi ono što voli, i pri tome bude plaćena, na ovaj ili onaj način. Otkrit ćete da pomagajući drugima, pomažete najviše sebi!

[quote]Zaposleni mogu naci i dva-tri dana za ULK, nis se ti ne brini :smiley:

Ako ko bude htio ici samnom dolazim :slight_smile:

Pozdravi,
Mirza[/quote]

onda eto … ima nas 2 iz tuzle vec :stuck_out_tongue:

[quote]Interesantno je da veliki broj posjetilaca stranice i foruma kao i linux korisnika nije zainteresovan/ohrabren da participira u projektima koje realizujemo. Evo sada je konkretno rijec o INFO sajmu.

Definitivno treba uputiti otvoreni poziv svima koji smatraju da bi mogli pokazati svoju kreativnost verifikovati/usavrsiti postojece vjestine/znanja da to ucine kroz ovu organizaciju. Mislim da ljudima nije jasno koje beneficije nudi ulk i konkretno bilo kakav anganzman, da ulk nije zatvorena organizacija par ljudi vec otvoreno drustvo u kojem se koriste i razmjenjuju informacije.
.[/quote]

pa nije uvijek razlog nezainteresiranost. ja bih se prva prijavila cim se tema otvorila da sam kompetentna za bilo sta.
ako treba nositi kakve lahke kutije eto racunajte na mene :rolleyes:
i to sto ULK nudi sigurno nije bezveze, ali sta ja da radim u ULKu, jedva da koristim linux 4 dana?

[quote]
pa nije uvijek razlog nezainteresiranost. ja bih se prva prijavila cim se tema otvorila da sam kompetentna za bilo sta.
ako treba nositi kakve lahke kutije eto racunajte na mene :rolleyes:
i to sto ULK nudi sigurno nije bezveze, ali sta ja da radim u ULKu, jedva da koristim linux 4 dana?[/quote]

Dovoljno ga koristis da bi mogla onima, koji Linux nisu nikad koristili , reci svoje utiske ili opci dojam o Linuxu i Linux zajednici :smiley:

hanumice bona, ti obuces kakvu narandzastu majicu sa pingvinom i poneses osmijeh sa sobom to je dovoljno, ostalo ide samo :slight_smile:

sorry for off topic

definitivno se moze naci posla za svakoga…evo ako ti pristajes ja bih te uvrstio u aktivnosti oko podjele cd-ova na sajmu. bar jedan dan.

moze, bice mi drago da bilo sta uradim, ako treba i snimati CDova mogu nije problem :rolleyes:

Masala, hanumica looks very promising 8)
neurekla se :smiley:

p.s. ne moras koristiti linux uopste, a mozes nam pomoci. bitno je da covjek hoce a ne da ispija kahve i kritikuje

E pravo da vam kažem ja bih rado došao, da predstavljam RS :wink: ali znate da mi linuxaši obično nismo pri parama (ok osim Shutlewortha :wink: ) …

Ako ikako mogu da vam pomognem, ovako preko mreže kažite. Imam nekih malih programčića napisanih u pajtonu da rade sa GTK interfejsom, pa ako to interesuje ikoga, možda da vam prebacim, pa da stavite na vaš sajt kao primjer “proizvoda” open sourcea, ili šta već?

Dakle, programer volontira da pomogne, bez fizičkog prisustva :wink:

Evo jednog, friškog programa. Rađen je u dva dana. Pola interfejsa je u ćirilici, ne znam kako ćete se snaći, ali ako je potrebno, napraviću i 100% latiničnu verziju. Program pravi malu statistiku na koje fajlove vam je otišao prostor sa hdda :wink: Vjerovatno radi na svim platformama (testirano na win i lin) sa GTK i Pajtonom …

Pozdrav!

http://toroman.tollfreepage.com/zauzece_po_ekstenzijama/

Ma ustvari, mogao bih i doći šta može da me košta, taman vam i donesem ovaj Sarge 3.1 … svih 16 cdova . Ako me primate, naravno :?:

Ma dodji, jeb*m mu misha, organizovacemo neku sovu, nije bed :slight_smile:

eh che … mogao bi i ja sa tobom … da ne moram u skolu :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Dobrodošli ste!

Evo meni kompanjona da ne idem sam! Moramo se vidjeti ovih dana da se dogovorimo. Biće teško, ali šta znaš, možda i odemo 8)

poz!

mogu li i ja sa hanumicom da dijelim cd-ove? :rolleyes:

Ma naravno da mozes :slight_smile:
Una más chica del linux esta muy bien para nosotros.