Već duže vrijeme čitam Vukov blog http://wolfwoodscrowd.blog.hr/ koji piše o Linuxu i temama koje odgovaraju ljudima sa ovog foruma. Svakako preporučujem.
Međutim, danas sam naišao na jedan totalno iriturajući i kontra blog koje piše, kako sam mogao skontati, neka djevojka, koja je između ostalog napisala i ovo:
vala nastavi li Mr. Presidente ( but not maj fak…g president ) ovako kako je do sada radio, nek vice ona sta hoce - al to mu nece pomoci. Isto tako se vidi da je djevojka malo podigla ego na american way of life sto bi ameri sa ponosom rekli. Kao prvo - ne poznaje svoj maternji jezik ( inace bi znala da se ne pise svaka rijec u recenici velikim pocetnim slovom - to je samo marketing fazon iz USA ; ), kao drugo - da joj neko postavi pitanje koje su to vrijednosti, ako uspije nabrojati barem 3 - ja cu sve na forumu castiti picem
ignorisati i nastaviti svojim zivotom u nadi da ce ta osoba ostati tamo gdje jeste i da joj nece pasti na pamet da se vrati na stari kontinent i prosipa “kulturu” novog kontinenta
E ljudi odavno se nisam više ismijao. Čitao sam ovaj mathbaby blog, upravo sam ga preporučio jednom mom prijatelju budućem psihijatru, čovjek je bio zapeo šta da uzme za diplomski. No, bojim se da će mu mathbaby biti previše, tu ima matarijala za dva post-doktorata.
mathbaby je vrlo vjerovatno jos jedna osoba koja nije znala particionirati pa je umjesto da uspjesno instalira linux izbrisala sve sa pca, tako da je sad popizdjena lol i fura se na neke revolte and bullshit.
Gdje ljudi nadju vrijeme da kucaju ove stvari??? Meni fakat nije jasno gdje to uguraju…
[quote=alzan]Jel se meni ovako sa strane samo cini ili se svako malo zateze stanje medju pojedinih (da ne kazem visokorangiranih) clanova foruma?!
halo ljudi, ovo je samo forum. medjusobna peckanja su za PM! IMHO
EDIT: evo neki postovi su pobrisani pa sada poruka gubi na smislu[/quote]
Ne čini ti se …
Kakvi postovi su izbrisani? Svaki admin mora ostaviti obavijest ako je brisao komentare na thread-u.
Blog je najbolji primjer slobode govora i ne treba da čudi što svako može da piše šta hoće.
"Najnovija vijest: MS-u odobren patent za FAT fajl sistem."
Šta ćemo sad!? Hoće li cijeli svijet morati da plaća MS-u za korištenje ovako genijalnog fajl sistema!? Mene hvata jeza.
Microsoftu je, po pravdi Boga, zasluzeno dodijeljen patent FAT datotecnog sustava! <<< wow uva bi billija poljubila u dupe ( da izvinete )… a sta joj dodju free loaderi? ee… al pazi kontradiktornosti - djevojka se “bori” ( khm - mogao bi se bas valjati na podu od smijeha ) protiv open sourca, a njen blog sistem je … ( za nemeres belivit ) … ajde pogodite sta…
i druga stvar - njen blog se zove “razmisljanja o svijetu software.a”… ja bi to nazvao prdacinom o softwareu… jer da doticna dama malo razmisli - software je abstraktan pojam… ili je neko od vas uzeo software za rucice i otisao sa njim i frendom na sladoled ( ne racunam snimanje software.a na neki medij kao odgovor )… stvarno steta sto nemam account na blog.hr inace bi joj napisao koju pametnu bosansku ( ne mislim psovati )… a neko je vec dobro spomenuo - djevojka je zrela za staviti u neki staklenik i posmatrati njene reakcije kad joj stavite neki clanak o OSFu na staklo da ga doticna moze procitati … ili jos bolje… ajmo napraviti reality show ( americka vrijednost ahahahah )… i da … neko je rekao bljak blog… naravno da je bljak, kad danas svi misle da je njihovo misljenje najpametnije i jedino i da ga se svi moraju pridrzavati…a onaj ko se ne bude pridrzavao - automatski bude nazvan teroristom ( americka vrijednost … wahaha )… ko voli nek izvoli… dobro dodje za nasmijat se… kao i kad gledate simpsone
Ma Ice nije vrijedno razmisljanja. Interesantna pojava, sigurno, no niti ja
niti ti se ne bavimo psihologijom niti sociologijom tako da proucavati ovaj
fenomen nije plaho zanimljivo.
Samo jos jedna ironije u cijelom ovom zalosnom blogu…
Ako je iko isao malo dalje, moze se vidjeti gdje doticna ‘reklamira’ SDP pred izbore u hr. I tako fino Zivio Bush, a prije toga glasajte za bivse komuniste… idealan pacijenet za neku psihijatrijsku studiju ili neko nezrelo deriste koje se tek uci komunicirati…
Izgleda mi vjerovatnije da se namjerno pravi glupa i pokusava provocirati, mada je to onda jos debilnijie.
U svakom slucaju blog ne zasluzuje ni najmanju paznju.
[quote=NM 156]Izgleda mi vjerovatnije da se namjerno pravi glupa i pokusava provocirati, mada je to onda jos debilnijie.
U svakom slucaju blog ne zasluzuje ni najmanju paznju.[/quote]
Soo … spam it?
[quote=Adis][quote=alzan]Jel se meni ovako sa strane samo cini ili se svako malo zateze stanje medju pojedinih (da ne kazem visokorangiranih) clanova foruma?!
halo ljudi, ovo je samo forum. medjusobna peckanja su za PM! IMHO
EDIT: evo neki postovi su pobrisani pa sada poruka gubi na smislu[/quote]
Ne čini ti se …
Kakvi postovi su izbrisani? Svaki admin mora ostaviti obavijest ako je brisao komentare na thread-u.[/quote]
Ja kao user ne znam da li je admin izbrisao post ili autor posta.
samo mi je tesko povjerovati da bi to autor uradio, iako je sve moguce.